NIŠTA NIJE ISTINA, U STANU NEMAM NI ŠPAJZ: Kreator Darko Kostić u Tužilaštvu negirao da je nekoga maltretirao

J. D. Lj.

21. 04. 2022. u 20:06

DARKO Kostić (42), poznati modni kreator koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio dva krivična dela - ugrožavanje sigurnosti i protivpravno lišenje slobode Š. H. (19), priveden je u četvrtak u Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, gde je izneo odbranu i negirao sve što mu se stavlja na teret.

НИШТА НИЈЕ ИСТИНА, У СТАНУ НЕМАМ НИ ШПАЈЗ: Креатор Дарко Костић у Тужилаштву негирао да је некога малтретирао

Darka Kostića privode u tužilaštvo / Foto ATAImages

Sudija za prethodni postupak mu je na predlog tužilaštva odredio pritvor do 30 dana zbog okolnosti koje ukazuju da će Kostić ometati postupak uticanjem na svedoke i u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Kostić je u zgradu Tužilaštva doveden sa lisicama na rukama, u pratnji trojice čuvara. Odbranu je iznosio više od dva sata. Advokat Dimitrije Ilić, koji brani modnog kreatora, za "Novosti" je pojasnio:

- Kostić je u potpunosti negirao oba dela i tvrdi da je prijava protiv njega "besmislena" i netačna - kaže branilac. - On je tužilaštvu, kao dokaz za svoju nevinost, ponudio brojne dokaze. Reč je o telefonskoj prepisci sa navodnom žrtvom, snimcima nadzornih kamera koje su sve zabeležile, kao i nekim svedocima koje je predložio.

Osim toga, kako saznajemo, kreator je prema rečima njegovog branioca istakao i sledeće:

- Kostić je rekao da su tvrdnje da je nekoga vezivao, zatvarao, pretio mu smrću i drogirao, neistinite. Naime, podsetio je i da policija, prilikom pretresa njegovog stana, nije pronašla ni nož, niti kanap, ni drogu koje oštećeni pominje da ih je Kostić koristio kad ga je, navodno, maltretirao i pretio mu. Najvažnija stvar je i to da Kostić nikako nije mogao oštećenog zatvoriti i zaključati u špajz, jer u njegovom stanu ostava i ne postoji. Plašim se mogućnosti da će mom klijentu zbog velikog pritiska javnosti, nadležni sud odrediti pritvor.

Modni kreator uhapšen je pre dva dana, nakon prijave nepoznate osobe policiji, da joj je prijatelj Š. H. poslao na telefon poruku u kojoj napisao da ga je "poznati modni kreator Darko Kostić vezao, zatvorio u špajz i zapretio da će ga ubiti". Policija je odmah krenula na adresu u Dobračinu ulicu, gde Kostić živi. Međutim, na uglu ulica Laze Pačua i Vasine, zatekli su Š. H, koji je prišao patroli i rekao im da je bio u stanu Kostića na zabavi, ali da je on potom postao agresivan i pretio mu. Mladić je, ipak, uspeo da pobegne.

VIŠE PUTA HAPŠEN

MODNOM kreatoru ovo nije prvi put da je privođen. Tako je 2021. strani državljanin R. I. prijavio policiji da mu je Kostić posle grubog seksualnog odnosa oteo telefon i nije hteo da mu vrati dok ne završe odnos. Iste godine, kreator je osuđen na godinu dana kućnog zatvora zbog nedozvoljenih polnih radnji nad maloletnim L. J. u stanu u kom je tada živeo u Novom Beogradu. Godinu ranije, Podgoričanin B. Z. optužio ga je da je pokušao da mu skine pidžamu protiv njegove volje, a 2018. policiji ga je prijavio V. B. zbog grubog seksa. Prijava je odbačena jer je odnos bio na dobrovoljnoj bazi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)