ZAVRŠENA POSEBNA SEDNICA U SKUPŠTINI SRBIJE: Poslanici izabrali novu vladu na čelu sa Anom Brnabić (FOTO)

Novosti onlajn

26. 10. 2022. u 21:06

POSLANICI Skupštine Srbije izabrali su večeras novu Vladu na čelu sa Anom Brnabić. Za Vladu je od ukupno 225 glasalo 157 poslanika, protiv 68, dok uzdržanih i onih koji nisu želeli da glasaju nije bilo. Glasanju nije prisustvovalo 25 poslanika.

ЗАВРШЕНА ПОСЕБНА СЕДНИЦА У СКУПШТИНИ СРБИЈЕ: Посланици изабрали нову владу на челу са Аном Брнабић (ФОТО)

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Vlada će imati 25 ministarstava i tri ministra bez portfelja. Ani Brnabić ovo će biti treći mandat kao predsednici Vlade.

Vlada ima 25 ministarstava i tri ministra bez portfelja, a to su: Ministarstvo finansija, Ministarstvo privrede, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo zaštite životne sredine, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine, Ministarstvo pravde, Mnistarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

U novoj vladi su i Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo odbrane, Ministarstvo spoljnih poslova, Ministarstvo za evropske integracije, Ministarstvo prosvete, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.

Postoji i Ministarstvo sporta, Ministarstvo kulture, Ministarstvo za brigu o selu, Ministarstvo nauke tehnološkog razvoja i inovacija, Ministarstvo turizma i omladine, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija i Ministarstvo za javna ulaganja.

U Skupštini Srbije poslanici su položili zakletvu, čemu je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili