POGLEDAJTE - "MANEVRI 2022" VOJSKE SRBIJE: Združena vežba svih rodova (FOTO)

Tanjug

25. 10. 2022. u 16:37

U OKVIRU združene vežbe „Manevri 2022“, nakon realizovanih aktivnosti na matičnim lokacijama, deo jedinica Vojske Srbije koji je prešao u aktivnu fazu vežbe nastavio je sa uvežbavanjima na stalnim i privremenim poligonima.

ПОГЛЕДАЈТЕ - МАНЕВРИ 2022 ВОЈСКЕ СРБИЈЕ: Здружена вежба свих родова (ФОТО)

Foto Vojska Srbije

Tokom ovog dela aktivne faze vežbe, angažovane snage Vojske Srbije su izvršile marševanje do vežbovnih prostorija, uz premeštanje komandnih mesta i vatrenih položaja, realizujući pritom raznovrsne taktičke zadatke u pokretu.

U nastavku će se realizovati združena taktička uvežbavanja jedinica različitih vidova, rodova i službi, kao i taktičke vežbe sa bojevim gađanjima.

Na vežbi učestvuje i deo rezervnog sastava Vojske Srbije koji se u jedinice javio krajem prošle sedmice, a podršku pružaju pripadnici opštih i logističkih službi koje obezbeđuju neprekidnost veze, vazdušno osmatranje i javljanje, atomsko-biološko-hemijsko obezbeđenje, transport, ishranu, popunu ubojnim sredstvima, zdravstvenu zaštitu i ispravnost sredstava ratne tehnike.

Vežbovne aktivnosti snaga Vojske Srbije će se realizovati do 6. novembra, a cilj je dalje unapređenje sposobnosti komandi i jedinica za planiranje i izvođenje operacija, preventivni razmeštaj snaga, organizovanje sadejstva i saradnje, kao i provera borbene gotovosti za odgovor na izazove, rizike i pretnje po bezbednost Srbije.

BONUS VIDEO - ONI NAS ČUVAJU: Srpski vojnik ima najsavremeniju borbenu opremu za sve izazove

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!