Feljton

KO I ZAŠTO MENjA ISTORIJSKU ISTINU

* Tumačenje prošlosti u funkciji novog svetskog poretka * Menjanje ocena o uzrocima Prvog vodi reviziji ocena o uzrocima Drugog svetskog rata * Od pada Berlinskog zida na delu je novo iščitavanje prošlosti koje se svodi na to da se sve što se dogodilo nije dogodilo, da sve što smo znali, ne znamo više * Zašto revizionisti atentat u Sarajevu 1914. izjednačavaju sa današnjim terorizmom i napadom na kule bliznakinje, 11. septembra 2001. godine * Zašto je celokupna istorija Srbije XIX i XX veka počela da se tumači u skladu sa političkim ocenama ratova u Jugoslaviji devedesetih godina * Zbog čega su za moćne svetske sile uvek krivci mali narodi i države koji se bore za pravdu, za slobodu i nezavisnost

Tekstovi

FELJTON -  STRAH BEČKIH VLASTI OD ĐAKA: Okupaciona vlast bila je menjanjala etničke sliku Bosne

FELJTON - STRAH BEČKIH VLASTI OD ĐAKA: Okupaciona vlast bila je menjanjala etničke sliku Bosne

DANAS nije retkost da u pokušajima objašnjenja srpske uloge ili uloge službene Srbije u otpočinjanju Prvog svetskog rata različiti autori pokušavaju da zaverenike iz 1903, u celini, mehanički se povezuju sa događajima u Sarajevu 1914. godine. Ne razdvaja se organizacija Narodna odbrana od organizacije Ujedinjenje ili smrt (Crna ruka). Mladići, mladobosanci, njihovi su regruti i agenti, pišu danas neki medijski promovisani istoričari u svetu.

17. 08. 2021. u 18:00

FELJTON - UMIŠLJENI PREVENTIVNI RAT: Osuđen je samo nemački  kajzer zbog napada na Belgiju

FELJTON - UMIŠLJENI PREVENTIVNI RAT: Osuđen je samo nemački kajzer zbog napada na Belgiju

LEPŠIM, ali ništa manje odlučnim jezikom Srbija se u tekstu ultimatuma prvo podseća na sledeće činjenice: "31. marta 1909. god. poslanik Srbije u Beču dao je C. i Kr. Vladi po naredbi svoje vlade izjavu: 'Srbija priznaje da fait accompli stvoren u Bosni i Hercegovini nije povredio njena prava i ona će se prema tome saobraziti odluci koju Sile donesu odnosno čl. 25 Berlinskog ugovora.

05. 08. 2021. u 18:00