DO KRAJA GODINE OČEKUJE SE KRAJ IZGRADNJE BRZE SAOBRAĆAJNICE IVERAK - LAJKOVAC: Valjevo povezuju na Miloš Veliki

G. V.

03. 03. 2024. u 16:17

BRZA saobraćajnica Iverak - Lajkovac biće gotova do kraja godine, kada se očekuje kraj radova na deonici od petlje Divci do Valjeva.

ДО КРАЈА ГОДИНЕ ОЧЕКУЈЕ СЕ КРАЈ ИЗГРАДЊЕ БРЗЕ САОБРАЋАЈНИЦЕ ИВЕРАК - ЛАЈКОВАЦ: Ваљево повезују на Милош Велики

foto: subotica.com

Takođe, u narednim nedeljama biće potpisan i ugovor o izgradnji Južne obilaznice oko Valjeva, u dužini od 2,2 kilometra. Ovo je najavio ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Goran Vesić.

Kako je kazao resorni ministar, ukupna vrednost izgradnje brze saobraćajnice Iverak - Lajkovac je 158 miliona evra.

- Brza saobraćajnica Iverak - Lajkovac duga je 18,2 kilometra i predviđena je za brzinu do 100 kilometara na čas. U saobraćaj je puštena u dužini od 12,4 kilometra. Ona treba da omogući Valjevu da se priključi na auto-put Miloš Veliki, odnosno da Valjevo bude priključeno na mrežu auto puteva i brzih saobraćajnica - rekao je Vesić.

Ministar je podsetio da je prošle godine završen prvi deo brze saobraćajnice, od Lajkovca do petlje Divci. Sada je ostalo da se do kraja godine završi 5,8 kilometara do Valjeva. Završava se i još nekoliko eksproprijacija koje su ostale i radi se punom parom na celom projektu.

- Za početak radićemo 2,2 kilometra koja će suštinski značiti kompletnu obilaznicu oko samog Valjeva, što znači izmeštanje kompletnog teretnog saobraćaja iz grada, i to je nešto što će biti nastavak ovog projekta - naveo je Vesić.

Na brzoj saobraćajnici Iverak - Lajkovac ima 20 objekata, poput mostaova i nadvožnjaka, a ukupna dužina mostova na trasi je 5.250 metara. Glavni izvođač radova na projektu je kineska kompanija Čajna Šandong.

Rukovodilac nadzora na izgradnji deonice od petlje Divac do Valjeva Darko Milidragović naveo je da na izgradnji deonice trenutno radi 25 radnika. Na toj deonici ima osam mostova od kojih je sedam mostova završeno više od 90 odsto. Lokalni privrednici očekuju da će ova brza saobraćajnica omogućiti manje troškove poslovanja i poboljšanje kvaliteta rada, jer će biti lakše snabdevanje materijalima i transport proizvoda prema kupcima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)