POTROŠNJA STRUJE I DALJE RASTE: Prenosni sistem stabilan, ekipe spremne da intervenišu ako zatreba

E.B.T.

11. 01. 2024. u 16:57

POTROŠNjA struje u Srbiji juče je bila 121,8 gigavat-časova, što je za oko 22 odsto više u odnosu na relevantni dan prošle nedelje, 3. januar. Ovo su rekli danas u kompaniji "Elektromreže Srbije" (EMS) procenjujući da će današnji dan da se završi sa dodatnim povećanjem i potrošnjom od 124 gigavata. EMS podseća da je prosečna temperatura 3. januara 2024. bila iznad 10 stepeni, dok u sredu i četvrtak nije prešla nulu.

ПОТРОШЊА СТРУЈЕ И ДАЉЕ РАСТЕ:  Преносни систем стабилан, екипе спремне да интервенишу ако затреба

Proizvodnja pametnih brojila/ Foto: Milan Milošević

- Povećanje potrošnje električne energije u ovim danima je očekivano i uobičajeno - navode u EMS. - Upravo ovaj period godine, period slava i praznika, najčešće praćen nižim temperaturama, predstavlja vreme kada je potrošnja električne energije najveća.

U EMS-u naglašavaju da je situacija u prenosnom sistemu Srbije stabilna. Dalekovodne ekipe su, kako dodaju, u svim krajevima zemlje u svakom trenutku spremne da intervenišu ukoliko dođe do bilo kakvih problema.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo