MAJKROSOFT INVESTIRA 3,2 MILIJARDE DOLARA: Podstič rast AI u Britaniji

Tanjug

30. 11. 2023. u 23:17

PLAN Majkrosofta da investira 3,2 milijarde dolara u Veliku Britaniju u naredne tri godine, podržaće budući rast veštačke inteligencije (AI), saopštila je vlada Velike Britanije.

МАЈКРОСОФТ ИНВЕСТИРА 3,2 МИЛИЈАРДЕ ДОЛАРА: Подстич раст АИ у Британији

Foto: Tanjug/AP

Kako se navodi, finansiranje će obezbediti infrastrukturu ključnu za rad novih modela veštačke inteligencije.

-Ovo je prekretnica za budućnost AI infrastrukture i razvoja u Velikoj Britaniji, rekao je britanski premijer Riši Sunak.

-Majkrosoft je kao kompanija posvećen tome da obezbedi da Velika Britanija kao zemlja ima vodeću svetsku infrastrukturu veštačke inteligencije, rekao je Smit nakon sastanka sa britanskim ministrom finansija Džeremijem Hantom, prenosi Rojters.

Dogovorom je predviđeno da Majkrosoft Britaniji obezbedi više od 20.000 najnaprednijih jedinica za grafičku obradu, ključnih za mašinsko učenje i razvoj veštačke inteligencije, navodi se u saopštenju vlade.

Investicija uključuje i plan obuke kako bi se osiguralo da Britanci steknu veštine koje su im potrebne za izgradnju i rad sa veštačkom inteligencijom, dodaje se u saopštenju.

Plan Majkrosofta dolazi uprkos komentarima predsednika kompanije Breda Smita u aprilu zbog odluka britanskog regulatora na štetu američke kompanije u vezi sa preuzimanjem kompanije za video-igre Activision Blizzard.

Međutim, Uprava za konkurenciju i tržišta Velike Britanije (CMA), koja je stavila veto na ovaj sporazum u maju, saopštila je da je spremna da proceni predloge Majkrosofta i da je pristala da odustane od tužbe pred Žalbenim sudom za konkurenciju.

Britanske vlasti su u oktobru dale zeleno svetlo za Majkrosoftovo preuzimanje Activision Blizzard-a u vrednosti od 69 milijardi dolara.

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024