POVEĆAVAĆE SE PLATE, PENZIJE I MINIMALAC - POSTAJEMO SNAŽNA EKONOMIJA: Ministar Mali o budžetu za 2024. godinu (FOTO)

Novosti Onlajn

22. 10. 2023. u 08:24

MINISTAR finansija Siniša Mali gost je na RTS gde je govorio o budžetu za 2024. godinu.

ПОВЕЋАВАЋЕ СЕ ПЛАТЕ, ПЕНЗИЈЕ И МИНИМАЛАЦ - ПОСТАЈЕМО СНАЖНА ЕКОНОМИЈА: Министар Мали о буџету за 2024. годину (ФОТО)

Foto: Printskrin Instagram/mali_sinisa

- Uoči sednice Narodne Skupštine razgovaramo na RTS o budžetu i drugim zakonskim predlozima iz nadležnosti Ministarstva finansija.

Budžet za narednu godinu je razvojni, uravnotežen, usmeren na povećanje kvaliteta života građana i na dalje ulaganje u kapitalne projekte. Idemo sa daljim povećanjem plata i penzija, kao i mininalne cene rada… Očekujemo da u decembru imamo prosečnu zaradu od 840 evra, a pre samo 10 godina bila je 331 evro. U dinamici smo da u Srbiji 2025. godine prosečna zarada bude 1.000 evra, kao što smo i obećali. Dalje, imamo nikada veće kapitalne investicije, imamo 600 milijardi dinara izdvojenih za te projekte, tu su i neki novi važni infrastrukturni projekti, kao što su obilaznica oko Kragujevca, zatim Bački Breg - Kikinda (tzv. Smajli). Dalje, imamo i 118 mlrd dinara za našu poljoprivredu, najviše do sada, ali i rekordno velika izdvajanja za zdravstvo - ukupno 545 mlrd dinara.

Postajemo snažna i sposobna ekonomija koja može da se bori sa velikim izazovima - napisao je ministar Mali na svom zvaničnom Instagram nalogu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (38)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove