NORVEŽANI PONUDILI TRI REŠENJA ZA RAZVOJ ENERGETSKOG SEKTORA: Vučić iz Osla - "Potrebne su promene u javnim preduzećima"

Tanjug

28. 11. 2022. u 15:35

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da je završena studija o razvoju energetskog sektora i preneo da su Norvežani ponudili tri rešenja, koja podrazumevaju velike promene u javnim preduzećima.

НОРВЕЖАНИ ПОНУДИЛИ ТРИ РЕШЕЊА ЗА РАЗВОЈ ЕНЕРГЕТСКОГ СЕКТОРА: Вучић из Осла - Потребне су промене у јавним предузећима

Foto: Pink Printskrin

Kako je preneo novinarima u Oslu, studija je napravljena na nekoliko stranica i to jednostavno, precizno, bez filozofije za razliku od naših strategija koje se, kako kaže, pišu na 200 strana.

- Kod nas je to spisak lepih želja i ono što se nekome dopada, ali je najmanje šta je to konkretno što treba da uradimo. Ovde su jasno rekli šta treba da se uradi, šta da se promeni ukoliko hoćemo da budemo uspešni. Ovo vam je kratkoročno, ovo vam je srednjoročno, ovo dugoročno i to je to na nekoliko stranica - ispričao je predsednik.

Ističe da su prvi koraci bolni, a jedan od onih koji nije lak jesu velike promene u javnim preduzećima.

Predsednik ističe da su samo za jedno od naših četiri ili pet glavnih preduzeća u sferi energetike rekli da nije neophodna promena rukovodstva, dok su za sve ostale rekli da moramo da promenimo ljude, da dovedemo ljude sa različitim načinom razmišljanja.

Na pitanje kada bi to trebalo da se uradi, Vučić kaže da je trebalo juče.

- U najkraćem mogućem periodu, ali moramo da znamo šta želimo - dodao je.

Kako kaže, Norvežanima je srpska delegacija ponudila da nekog od njihovih ljudi pošalju da preuzmu izvršnu funkciju, što oni ne rade i pretpostavlja da ne žele da urade.

- Ali, time smo želeli jednu stvar da pokažemo da, za razliku od svih drugih na političkoj sceni Srbije, nama to nije mesto za otimanje para i za partijsku kasu ili da bude partijska prćija, nama je to mesto koje treba da bude uspešno preduzeće koje u budućnosti treba da donosi profit i dobrobit Srbiji - kazao je predsednik Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)