VUČIĆ SE SASTAO SA NORVEŠKIM KRALJEM: "Razgovarali smo o prijateljstvu naših naroda i tradicionalnim vrednostima koje delimo"

Tanjug

28. 11. 2022. u 14:08

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Njegovim veličanstvom kraljem Haraldom V i Njegovim kraljevskim visočanstvom prestolonaslednikom Hokonom.

ВУЧИЋ СЕ САСТАО СА НОРВЕШКИМ КРАЉЕМ: Разговарали смо о пријатељству наших народа и традиционалним вредностима које делимо

Foto: Printskrin Instagram/buducnostsrbijeav

- Zahvalan sam Njegovom veličanstvu kralju Haraldu V i Njegovom kraljevskom visočanstvu prestolonasledniku Hokonu na izuzetno toplom prijemu. Razgovarali smo o prijateljstvu naših naroda i tradicionalnim vrednostima koje delimo, ali i o brojnim izazovima današnjice sa kojima se svi suočavamo. Sa velikim zadovoljstvom sam ih pozvao da posete našu Srbiju, kako bismo imali čast da uzvratimo gostoprimstvo - objavio je predsednik na svom Instagram profilu.

Harald Peti je došao na presto posle smrti oca, kralja Ulava, 1991. godine i od 14. veka je prvi kralj koji je rođen u Norveškoj.

Poznat je i po tome što je suprugu izabrao iz naroda, običnu građanku.

Harald Peti (85) je bio i prvi pripadnik kraljevske krvi koji je pohađao javnu školu.

Oženio je građanku Sonju Haraldsen, koja je danas kraljica Sonja. Kraljevski par ima dvoje dece, princezu Martu Luizu i prestolonaslednika Hokona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!