BAJDENOV PLAN ZASLUŽUJE NAJNIŽU OCENU Američki senator ismejao predsednika SAD: "Ovo je sramota" (VIDEO)

R. V.

07. 06. 2022. u 09:47

PLAN američkog predsednika Džoa Bajdena da spase ekonomiju usred rekordne inflacije i osiromašenja zaslužuje najnižu ocenu, rekao je senator iz Vajominga Džon Baraso za "Foks njuz", prenose RIA Novosti.

БАЈДЕНОВ ПЛАН ЗАСЛУЖУЈЕ НАЈНИЖУ ОЦЕНУ Амерички сенатор исмејао председника САД: Ово је срамота (ВИДЕО)

Foto AP

Prema njegovim rečima, upravo je šef države pokazao nesposobnost, slepo verujući „zelenoj” politici i lišavajući Amerikance mogućnosti da koriste energetske resurse sopstvene zemlje.

Foto: Printskrin Youtube/Fox News

Istovremeno, Bajden dugo nije mogao da utvrdi uzrok problema u privredi, što je već uticalo na životni standard velikog dela stanovništva. Ipak, prema rečima senatora, predsednik umesto da traži konkretne načine za rešavanje problema, nastavlja da sipa lažne optužbe.

- Ovo nije plan, već sramota! Da je srednjoškolac ovo položio kao ispit iz ekonomije, dobio bi najnižu ocenu - naglasio je Baraso.

Senator je napomenuo da namerava da postavi relevantna pitanja ministarki finansija Dženet Jelen, pošto Bajden, koji je nedavno objavio mnogo tekstova u medijima na ovu temu, nije ponudio apsolutno ništa.

Prema njegovim rečima, povećanje poreza bi bio zaista smešan korak, posebno za građane koji jedva da imaju dovoljno novca za hranu.

Domaćin se pak zapitao da poskupljenje energenata ne može biti uzrokovano pokušajima vlasti da proguraju klimatsku agendu.

- To je ono što oni rade - rezimirao je kongresmen.

Poslednjih meseci cene benzina u Sjedinjenim Državama su redovno postavljale rekorde. Povećanje cena goriva dolazi u pozadini rasta svetskih cena nafte, uprkos pokušajima Bele kuće da se suprotstavi ovom trendu. Povećanje cena goriva, koje je ubrzalo inflaciju do 40-godišnjih maksimuma, u Vašingtonu smatraju posledicom sukoba u Ukrajini i ne vide u tome svoju krivicu.

BONUS VIDEO:

CENE GORIVA DIVLjAJU: Nemci i Britanci suočavaju se sa velikim poskupljenjima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)