"POMOLITE SE, ALI NE SAMO ZA REZULTATE": Crvena zvezda proslavila slavu, ovo je dobila od sveštenika iz hrama Svetog Save (FOTO)

Novosti online

06. 05. 2024. u 16:44

Fudbalski klub Crvena zvezda je u Centralnoj loži stadiona proslavio krsnu slavu Đurđevdan.

ПОМОЛИТЕ СЕ, АЛИ НЕ САМО ЗА РЕЗУЛТАТЕ: Црвена звезда прославила славу, ово је добила од свештеника из храма Светог Саве (ФОТО)

FOTO: FK Crvena zvezda

Klupska slava, Sv. Velikomučenik Georgije je obeležena u prostorijama stadiona „Rajko Mitić“. Događaju su prisustvovali članovi uprave kluba, generalni direktor – Zvezdan Terzić, predsednik Svetozar Mijailović, operativni direktor – Marko Petrović, kao i direktor Omladinske škole – Nikola Jelić.

Zvezdine legende su takođe tradicionalno uveličale slavu kluba. Lomljenju slavskog kolača su prisustvovali članovi stručnog štaba na čelu sa šefom – Vladanom Milojevićem, kao i kapiten Aleksandar Dragović uz saigrače.

Sveštenstvo iz Hrama Svetog Save - protojerej Dragan Šovljanski i protođakon Mladen Kovačević su u prostorijama najvećeg stadiona u Srbiji uz molitvu obavili osvećenje slavskog kolača.

Novi/stari prvak Srbije je na poklon dobio ikonu od sveštenstva Hrama Svetog Save, a otac Dragan Šovljanski je iskoristio priliku da Crvenoj zvezdi čestita krsnu slavu.

- Najpre bih želeo da vam čestitam najveći hrišćanski praznik, zaposlenima, kao i igračima, uz pravoslavni pozdrav Hristos Vaskrse, Vaistinu Vaskrse. Zatim vam čestitam krsnu slavu kluba, koju veoma svetovno proslavljate svake godine, uz želju da Sv. Velikomučenik Georgije, kao vaš zaštitnik i nebeski čuvar uvek bude na pomoći. Ovo su dani velike radosti za nas pravoslavne hrišćane. Nakon veoma uspešne sezone, želimo vam da sledeća godina bude još bolja nego ova i da nam gospod podari zdravlja i svako dobro. Crvena zvezda na osnovu veličine kluba zaslužuje da ima jednu takvu ikonu svoga zaštitnika, a kao što svi znamo FK Crvena zvezda je i u svoj statut uneo proslavu Sv. Velikomučenika Georgija, kao svoju krsnu slavu. Nadamo se da će ova ikona, na posebnom mestu krasiti stadion i da će svako u nekom momentu moći da priđe, i da se pomoli ne samo za rezultat, već za sebe i svoju porodicu – istakao je protojerej Dragan Šovljanski.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom