"PLANULE" KUĆE ZA 10.000 EVRA! U Gajdobri za te pare kupljeno 320 kvadrata na 7 ari

Novosti onlajn

23. 05. 2022. u 16:45

MINISTAR za brigu o selu Milan Krkobabić izjavio je danas da su u selima opštine Sečanj "planule" kuće, jer će čak njih 13 dobiti novog vlasnika.

ПЛАНУЛЕ КУЋЕ ЗА 10.000 ЕВРА! У Гајдобри за те паре купљено 320 квадрата на 7 ари

Ilustracija / Foto M. Anđela

Prezentujući rad komisije, koja je odobrila nove zahteve za kupovinu kuća na selu, Krkobabić je naveo da u opštini Paraćin tri kuće dobijaju nove vlasnike.

"Ovoga puta najveća kuća nalazi se u selu Gajdobra u opštini Bačka Palanka, ima 320 kvadrata i 7,7 ari placa i staje 1,17 miliona dinara. Kuća sa najvećom okućnicom od 55 ari nalazi se u opštini Zrenjanin u selu Mihajlovu i staje maksimalnih 1,2 miliona dinara", rekao je Krakobabić.

Na današnjoj sednici komisije dodeljeno je 107 seoskih kuća i to za 10 mladih poljoprivrednika i poljoprivrednica, 13 samohranih roditelja i 84 porodice sa teritorije čitave Srbije.

Opština Knić u Šumadijskom okrugu dobiće nove stanare u selu Toponica, novu porodicu čeka i selo Donji Katun opštine Varvarin, a na jugu Srbije oživeće seoske kuće u opštinama Merošina i Blace.

Novac za kupovinu seoskih kuća se dodeljuje po redosledu pristiglih prijava, do utroška sredstava opredeljenih za ovu namenu, a najkasnije do 1. novembra 2022. godine.

Za bespovratna sredstava za kupovinu seoske kuće mogu da se prijave mladi bračni i vanbračni parovi, samohrani roditelji i mladi poljoprivrednici do 45 godina života.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERIKANCI GLAVNI KUPCI RUSKE SIROVINE: Isplivali podaci za 2023. godinu