Kompanijsko pravo ključno za uspešno i sigurno poslovanje

Novosti onlajn

25. 04. 2023. u 14:30

Osma Beogradska konferencija pravnika (BEKOP 2023) održana je u Narodnoj skupštini Srbije, a skup je u parlamentu okupio eminentne stručanjake iz više pravih oblasti, koji su mladim pravnicima govorili o prednostima i izazovima u budućoj karijeri.

Компанијско право кључно за успешно и сигурно пословање

Foto: PKS

Na Panelu posvećenom privrednom pravu Smilja Obradović, direktorka Direktorata za pravne poslove Privredne komore Srbije, predstavila je aktivnosti PKS, kao krovne asocijacije domaće privrede, značaj institucije i nadležnosti počev od javnih ovlašćenja i zakonodavnih inicijativa, preko internacionalizacije do digitalizacije i zelene agende. 

Foto: PKS

Govoreći o poslovima koje može obavljati kompanijski pravnik, istakla je da mladi koji započinju karijeru u privredi stiču specifična znanja o industriji u kojoj su zaposleni.

Foto: PKS

„Prednosti zanimanja koja obavlja kompanijski pravnik jesu u tome što se bavite sa više oblasti, lako možete da se prilagodite svakoj materiji, deo ste menadžmenta, učite se rukovođenju i upravljanju. Timski rad, sa svojim kolegama, ali i sa drugim sektorima je neprocenljivo i vredno iskustvo“, dodala je Obradović.

Foto: PKS

Na poziv PKS, na panelu je učestvovao Vukašin Petković, direktor pravnih i korporativnih poslova Nektar grupe, koji je predstvio kako izgleda rad kompanijskog pravnika u realnom sektoru, ukazujući na značaj strukovnog udruživanja.

Petković je i predsednik Udruženja kompanijskih pravnika, a  mladim kolegama je predstavio aktivnosti ovog udruženja.  

Kako je istakao, Udruženje kompanijskih pravnika je nezavisna asocijacija kompanijskih pravnika, čiji članovi su rukovodioci pravnih sektora kompanija, a koje svojim aktivnostima nastoji da promoviše zajedničke poslovne i profesionalne interese svojih članova putem međusobnog povezivanja, informisanja, dodatnog stručnog usavršavanja i razmene međusobnih iskustava. Udruženje se zalaže za unapređivanje poslovnog ambijenta u pravcu da pravni stručnjaci budu punopravni i ravnopravni članovi u korporativnom okruženju.

Kako se očekivanja od kompanijskih pravnika šire unutar kompanija i zahtevaju značajna znanja  i perspektive za dodavanje strateške vrednosti kompaniji, program udruženja nastoji da podstakne sva ova unapređenja kroz svoje delovanje, dodao je Petković.

BEKOP 2023 održana je u subotu 22. aprila sa ciljem da se mladim pravnicima što više približi šta ih očekuje u budućoj karijeri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!