„ZNANJE SE DELJENJEM UVEĆAVA“: CSR projekat Centra za edukaciju Torbica plus

Novosti online

06. 04. 2023. u 13:01

CENTAR za edukaciju Torbica plus konkurisao je za Nacionalu nagradu Privredne komore Srbije za društveno odgovorno poslovanje „Đorđe Vajfert“ projektom „Znanje se deljenjem uvećava“ čiji je cilj da na poseban način prenesu svoje bogato znanje i iskustvo, i podstaknu mlade generacije kolega logopeda, defektologa, psihologa da se profesionalno usavršavaju.

„ЗНАЊЕ СЕ ДЕЉЕЊЕМ УВЕЋАВА“: CSR пројекат Центра за едукацију Торбица плус

Foto: PKS

- Ideja o kontinuiranim edukacijama se izrodila kako bi mladim kolegama iz struke bili vetar u leđa u sticanju novih znanja, s obzirom na to da je pre nekoliko godina ukinut obavezni pripravnički staž. Projekat je zamišljen da se sprovodi nekoliko puta godišnje u Beogradu i Novom Sadu. Pored edukacija organizovali smo i iskustvene treninge za najvrednije studente, koji su bili visoko ocenjeni od strane učesnika - ističe Svetlana Torbica, osnivač Centra za edukaciju Torbica plus.

Čak 10.000 dece i odraslih prošlo kroz Centar

Nakon skoro petnaest godina rada u struci, kroz ovaj Centar je dijagnostikovano, procenjeno i rehabilitovano više od 10.000 dece i odraslih sa teškoćama u govoru. 

- Radeći sa tako velikim brojem dece i odraslih shvatili smo kako način našeg rada i organizacije može biti od pomoći ne samo nama i našim klijentima, već i kolegama iz zemlje i inostranstva. Svesni da znanja, veštine i iskustvo treba nesebično deliti, prepustili smo se ideji projekta „Znanje se deljenjem uvećava". Pokazalo se da je svaka naša zamisao bila pun pogodak - dodaje Torbica.

Centar za edukaciju Torbica plus se izdvaja po opremljenosti i upotrebi najsavremenijih instrumenata, aparata i metoda koje koriste u našem svakodnevnom radu. Poseduju licence Algo sistem čitanja, Padovan metod i MNRI metod.

- Stvorili smo jedinstven sistem rada i procedura sa klijentima različite govorno-jezičke patologije, različitih ranih razvojnih poremećaja, poremećaja iz pervazivnog spektra, patologije odraslih i slično - objašnjava Torbica.

Misija Centra za edukaciju Torbica plus jeste da nastavi sa donošenjem i implementacijom najsavremenijih metoda, tehnika i intrumenata u svakodnevni rad sa decom i odraslima. Vizija jeste da za neku godinu dostignu nivo rehabilitacionog centra, jer već sada, kako ističu, sa kapacitetima, znanjem, veštinama i rezultatima znaju da su na dobrom putu da to i ostvare.

- Kao tim i Centar koji postoji punih deset godina, trudimo se da budemo primer u održavanju životne sredine tako što svake godine na proleće i u jesen timski sređujemo zelene površine u okolini našeg Centra. Uređujemo travnjake, sadimo biljke, postavljamo kante za otpatke. Učimo naše klijente kako da se ophode prema životnoj sredini. U Centru imamo zdravo osvetljenje, ne palimo svetlo sve dok ima dnevne svetlosti, limitirana je potrošnja papira, na posao često dolazimo peške, biciklama ili električnim trotinetima, kao i naši klijenti - poručuju iz ovog Centra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)