CIRKULARNI SVETIONICI BALKANA: Podrška prelasku na model cirkularne ekonomije

V.N.

01. 09. 2022. u 12:30

CirEkon i Privredna komora Srbije (PKS), pozivaju kompanije da uzmu učešće u projektu Cirkularni svetionici Balkana (Circular Economy Balkan Beacons) kako bi brže prešle na model cirkularne ekonomije.

ЦИРКУЛАРНИ СВЕТИОНИЦИ БАЛКАНА: Подршка преласку на модел циркуларне економије

Foto: PKS

Uz podršku najveće evropske inicijative za primenu inovacija - EIT Climate-KIC ovaj projekat, već treću godinu zaredom pomaže kompanijama u proceni organizacionih kapaciteta kao i pripremi poslovnog modela i pilot projekta u skladu sa principima cirkularne ekonomije. 


Ivana Putnik iz Centra za Cirkularnu ekonomiju PKS kaže da kompanije u projektu učestvuju sa 25 odsto kotizacije ili u iznosu od 2.000,00 do 5.000,00 evra u zavisnosti od složenosti zadatka.

„Za taj iznos kompanija dobija procenu stanja cirkularnosti u saradnji sa Univerzitetom iz Danske, edukaciju kadrova o integralnom procesu uvođenja cirkularnosti u poslovanje, mapu puta poslovanja za period od 10 godina u saradnji sa konzorcijumom eksperata za cirkularnu ekonomiju sa Balkana i EU, kao i pilot projekat kojim mogu da apliciraju za EU fondove“, ističe Putnik i poziva zainteresovane kompanije da se prijave za učešće u projektu, do 2. septembra 2022. godine.

Dodatne informacije mogu se dobiti putem mejla contact@circular-beacons.net.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna