POČEO SAJAM ORGANSKE HRANE U NEMAČKOJ: Srbija svetu nudi zdravu hranu

V.N.

28. 07. 2022. u 16:46

MEĐUNARODNI sajam organske hrane „Biofach“ koji svake godine okupi više od 3.000 izlagača i 50.000 posetilaca, počeo je juče u Nirnbergu u Nemačkoj. Na Nacionalnom štandu Srbije predstavlja se devet domaćih proizvođača organskih proizvoda.

ПОЧЕО САЈАМ ОРГАНСКЕ ХРАНЕ У НЕМАЧКОЈ: Србија свету нуди здраву храну

Foto: PKS

Naši proizvođači nastupaju pod sloganom „We speak organic” („Mi govorimo organski“).

„Posetiocima i potencijalnim poslovnim partnerima naše kompanije nude širok asortiman proizvoda, od svežeg, sušenog, liofiliziranog i zamrznutog voća i povrća, sušenih pečuraka, do proizvoda od žitarica, organskih testenina, džemova od organskog voća i voćnih namaza“, kaže Bojana Lalović iz Službe za organizaciju sajmova PKS.
Proizvodni program predstavljaju „Ecoagri Serbia“ iz Bele Crkve, „Drenovac” iz Arilja, kruševački „Menex“, zatim, „Master Food” iz Užica, „ITN Group“ i kompanija „Nisha“ iz Beograda, „ES Komerc“ iz Prijepolja, „Agro-Bis“, iz Blaca i „Frutorga“ iz Prokuplja.
Iz kompanije “ES Komerc“ ističu da su posebno ponosi na brend „VoLim dobro u ljudima“ koji dočarava ukuse voća, povrća i žitarica iz okoline Prijepolja i Zlatibora.

„U saradnji sa gotovo 500 domaćinstava, od Brodareva do Zlatibora, proizvodimo sirovine za potrebe prerade. U našim proizvodnim pogonima poštuju se najzahtevniji standardi kvaliteta i bezbednosti hrane, IFS, BRC, FSSC, Organic i Halal standard. To daje posebnu sigurnost u kvalitet i uliva poverenje svima koji uživaju u neodoljivim ukusima naših proizvoda“, kaže Dženan Jusović, direktor “ES Komerc-a“.

Momčilo Paunović iz „Frutorga“ ističe da je misija ovog preduzeća od prvog dana bila proizvodnja i prerada organskog sušenog i smrznutog voća koje će svojim najboljim kvalitetom i ukusom naći svoje mesto širom sveta.

„Frutorga’ je godine znanja prenela na zadružnu mrežu poljoprivrednika - stručni tim pažljivo odabran i edukovan po svim ekološkim standardima. Proizvodimo smrznute jagode, višnje sa i bez koštica, smrznute sečene šljive, suve šljive, dunje i jabuke“, navodi Paunović.

BIOFACH je najveći svetski sajam u oblasti organske proizvodnje i održava se pod pokroviteljstvom Međunarodne federacije pokreta organske poljoprivrede (IFOAM), čiji je član i PKS.

Tradicionalno se tokom četiri dana trajanja sajma održavaju konferencije, seminari i radionice, koji čine jedinstvenu platformu za razmenu znanja, informacija i profesionalnog umeća među proizvođačima, kupcima, dobavljačima i ostalim zainteresovanim stranama za inovativne proizvode i usluge iz organskog sektora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!