PLASTENIČKA PROIZVODNJA VEOMA ISPLATIVA: Šta je najlakše gajiti na ovaj način

Z. GLIGORIJEVIĆ

25. 03. 2024. u 17:19

PLASTENIČKA proizvodnja povrća je veoma isplativa, ali zahtevna po pitanju ulaganja, konstantnog edukovanja poljoprivrednika, a neophodno je i da se obezbede uslovi, kao što su optimalna toplota, osvetljenje i dovoljna količina kvalitetne vode i hraniva.

ПЛАСТЕНИЧKА ПРОИЗВОДЊА ВЕОМА ИСПЛАТИВА: Шта је најлакше гајити на овај начин

Foto:Z.Gligorijević

Poljoprivrednici su upravo završili setvu semena, a od danas pa do kraja aprila trebalo bi da zasade rasad. Berba povrća očekuje se od 1. juna pa do kraja prve dekade jula.

- U Pomoravskom okrugu najčešće se gaje paradajz i paprika bez dopunskog zagrevanja, a poslednjih nekoliko godina naši povrtari ostvaruju veliki profit plasteničkom proizvodnjom ranog krompira. Kroz dugogodišnju saradnju sa povrtarima, uočili smo da oni stalno uče i da prate trendove savremene plasteničke proizvodnje. Prinosi su znatno veći nego pre 10 godina, a napredak je vidan i u primeni vodotopivih đubriva – navodi savetodavac Poljoprivredno savetodavne i stručne službe Jagodina Dragan Mijušković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)