RISTIČEVIĆ: Ne razumem protest pojedinih poljoprivrednika, smatram da je današnji bio politički motivisan

Novosti online

13. 11. 2023. u 15:12

MARIJAN Rističević, narodni poslanik i predsednik Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, istakao je kako ne razume proteste pojedinih poljoprivrednika, te dodao da neke od njih smatra politički motivisanim.

РИСТИЧЕВИЋ: Не разумем протест појединих пољопривредника, сматрам да је данашњи био политички мотивисан

Foto: Printskrin/Jutjub/Tanjug

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti:

"Kao predsednik Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu u Narodnoj skupštini ne razumem protest pojedinih poljoprivrednika i smatram da je današnji protest politički motivisan.

Narodna skupština je u ovoj godini odobrila kroz budžet Republike Srbije agrarni budžet od milijardu evra, a isto toliko za potrebe poljoprivrede predviđeno je u narednoj 2024. godini, a što je pet puta više nego što je izdvajano do 2012. godine. Pojedina udruženja, njih sedam, letos su potpisala Sporazumom sa Ministarstvom poljoprivrede sa određenim zahtevima, a koji su svi ispunjeni gotovo u celosti.

Odbor za poljoprivredu je na svojim sednicama podržao i pozdravio takav Sporazum između predstavnika Ministarstva i sedam udruženja poljoprivrednika.

Danas se ispostavilo da iz očiglednih političkih motiva pojedini predstavnici tih udruženja neće više ni ono što su hteli i što su potpisali. Ukoliko imaju političke ambicije, izbori su prilika da to i pokažu, a ne da se pokrivaju prostestima kršeći Sporazum koji su sami sa Ministarstvom potpisali.

Pozivam predstavnike udruženja poljoprivrednika da strukovne nesuglasice, ukoliko postoje, rešavaju u razgovorima sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, da na takav način dogovore preraspodelu agrarnog budžeta i da blokadama puta ne maltretiraju građane koji izdvajaju ne mali novac za podršku poljoprivredi" kazao je Rističević.

BONUS VIDEO: ODUŠEVLjENI ULAGANjEM U RAZVOJ SRBIJE: Građani Smedereva za "Novosti"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)