STAJKOVCE JE SELO IZ KOG MLADI BEŽE, A JELENA TAMO OBRAĐUJE SVOJE PLASTENIKE: Predstavljamo kandidate za "Najdomaćina 2023"

Novosti online

20. 10. 2023. u 17:37

JELENA Petrović se bavi povrtarstvom na Jugu Srbije, i ima gotovo sve biljne kulture. Ona izbegava popularne "otvorene fabrike" pod nebom, pa je rešila da sve stavi pod plastenik.

СТАЈКОВЦЕ ЈЕ СЕЛО ИЗ КОГ МЛАДИ БЕЖЕ, А ЈЕЛЕНА ТАМО ОБРАЂУЈЕ СВОЈЕ ПЛАСТЕНИКЕ:  Представљамо кандидате за Најдомаћина 2023

Foto: Privatna arhiva

Ima nekoliko hektara zemlje u selu Stajkovce za koje ste verovatno čuli zbog popularne domaće serije. To je inače najveće selo u vlasotinačkoj opštini, broji više od 1500 stanovnika i u njemu prirodni priraštaj raste. Meštani obrađuju između 400 i 500 hektara zemlje, sa kojih se godišnje ostvari proizvodnja vredna od 75 miliona evra. Ranije se za Stajkovce pričalo da je sjajan primer za Srbiju, jer - mladi ne odlaze.

Jelena je takođe među kandidatima u izboru za "Najdomaćina 2023".

U toku je izbor za najboljeg poljoprivrednika Srbije u pet kategorija. Ukupni nagradni fond iznosi 7.000.000 dinara, dok je glavna nagrada za Najdomaćina Srbije 2.000.000 dinara! Kategorije su stočarstvo, ratarstvo, voćarstvo, povrtarstvo i organska proizvodnja, a prijave se vrše klikom na link.

Svakog dana, predstavljaćemo kandidate na osnovu njihovih prijava za učešće. Imaćete tako priiku da ih upoznate kroz njihovu "ličnu kartu".

*Gazdinstvo: Ovo domaćinstvo u vlasništvu je Jelene Petrović

*Mesto: Jug Srbije, Selo Stajkovce

*Naziv farme: "Gazdinstvo Jelena Petrović"

*Delatnost: Jelena se bavi povrtarstvom. Na oko dva hektara ima poljoprivrednu zemlju na kojoj su plastenici. Od biljnih kultura gaji kupus, krastavac, paradajz, zelenu saltu i kafriol

*Dalja prerada: Prerada povrća

*Mreže:

Podsetimo, pored vaših prijava žiri će koristiti i jasno definisane kriterijume da izdvoji 100 najboljih poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji, od kojih će nakon toga izdvojiti 11 najboljih.

Ako vaš porodični posao ili posao neko koga znate odgovara navedenim kriterijuma pozivamo vas da se prijavite klikom na ovaj link.

Projekat se organizuje uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Privredne komore Srbije, a Novosti će kao medijski partner okupiti najrelevantije stručnjake i zvaničnike agro sektora i spojiti ih sa najboljih srpskim poljoprivrednicima. 

Veliko finale održaće se u decembru 2023, a prethodiće mu niz regionalnih događaja koji će na lokalnom nivou predstaviti zajednici najistaknutije poljoprivrednike među njima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)