DEJANOVIĆ: Pomoći ćemo ljudima čije su svinje uginule od afričke kuge

Novosti online

03. 08. 2023. u 11:46

PREDSEDNIK Privremenog organa opštine Vitina Božidar Dejanović izjavio je da lokalne institucije aktivno učestvuju u rešavanju situacije na terenu od momenta kada se na teritoriji te opštine pojavila afrička kuga.

ДЕЈАНОВИЋ: Помоћи ћемо људима чије су свиње угинуле од афричке куге

Foto Tanjug

- U kontaktu smo s građanima, formiran je i Krizni štab koji popisuje štetu. Uz pomoć naše Kancelarije za Kosovo i Metohiju pomoći ćemo ljudima koji su pretrpeli štetu da je nadoknade, a tela uginulih zaraženih životinja će biti pokopana na lokaciji udaljenoj od sela, tako da nikome ne smetaju i nikoga ne ugrožavaju, poštujući propise - rekao je Dejanović za Kosovo onlajn.

Prema snimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama, juče je među meštanima sela Grnčar došlo do uznemirenja jer su svinje zaražene afričkom kugom juče zakopane u ovom selu nedaleko od Vitine.

Oni su zbog odluke nadležne inspekcije iz Prištine izašli da mirno protestuju i pokušaju da spreče zakopavanje. Tokom protesta došlo je do koškanja sa pripadnicima Kosovske policije, koji su rasterali okupljene.

Kako nam je rečeno, za danas je zakazan sastanak meštana sa predstavnicima policije, lokalnih organa vlasti i inspekcije, kako bi se našlo rešenje ovog problema.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)