VLADA SRBIJE OTVORENA ZA DALJE PREGOVORE: Razgovori sa poljoprivrednicima traju i dalje

Tanjug

16. 08. 2022. u 15:01

PREGOVORI Vlade Srbije sa poljorivrednicima traju, a predstavnici vlade su i danas tu za finalizaciju dogovora, rečeno je Tanjugu u vladi.

ВЛАДА СРБИЈЕ ОТВОРЕНА ЗА ДАЉЕ ПРЕГОВОРЕ: Разговори са пољопривредницима трају и даље

Foto: D. Balšić

Prema informacijama Tanjuga, u vladi ponavljaju da je čitav tim na čelu sa premijerkom Anom Brnabić i danas u Vladi, te da su njihova vrata širom otvorena za poljoprivrednike i da očekuju nastavak pregovora. 

Rečeno je da je u dosadašnjim razgovorima postignut izuzetno visok stepen saglasja dve strane i da se nadaju da će pregovore uspešno privesti kraju i na zadovoljstvo svih.

Tanjug saznaje da je Udruženje Inicijativa za opstanak poljoprivrednika jutros odbilo predlog vlade, koji im je poslat u toku noći, a prema kome bi cena suncokreta bila 70 dinara po kilogramu. 

Foto: Tanjug

Rečeno je da je predlog uključivao podsticaj od 20 dinara po litru goriva za 80 litara po hektaru, kao i premiju za mleko za naredni kvartal od 15 dinara po litru.

Tanjugu je preneto da su udruženja Stig, Južni banat i Kragujevac poslala Vladi Srbije nove predloge, koje vlada razmatra i o kojima će se izjasniti u toku dana.

BONUS VIDEO:

ANA BRNABIĆ NIJE NASELA NA PROVOKACIJE: "Moram da pogledam i čujem sama, pa ću vam onda odgovoriti"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)