HVALA "NOVOSTIMA" ZA MISIJU PLEMENITOSTI: Na proslavi desetogodišnjice fondacije "Budi human" naša kuća dobila zahvalnicu (FOTO/VIDEO)

D. Matović

23. 05. 2024. u 15:56

OSNIVANjE humanitarne fondacije "Budi human" je najvrednija stvar koju sam uradio u životu.

ХВАЛА НОВОСТИМА ЗА МИСИЈУ ПЛЕМЕНИТОСТИ: На прослави десетогодишњице фондације Буди хуман наша кућа добила захвалницу (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: D. Milovanović

Ona mi je promenila pogled na svet: Često pomislim kako nekoj deci nije data šansa ni da zakorače u život zdravi. Voleo bih kada bismo mogli da prevaziđemo sve razlike koje postoje i ujedinimo se makar oko ovako humanih akcija.

Ovo je poručio osnivač Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa grada Beograda na svečanosti povodom obeležavanja desetogodišnjice rada fondacije "Budi human" u Belom dvoru. Našoj kući dodeljena je plaketa u znak zahvalnosti za pomoć i podršku u radu fondacije i podsticanje našeg društva na kontinuiranu podršku onima kojima je pomoć najpotrebnija. U ime Kompanije "Novosti", plaketu je primila Marina Filipčev, direktor marketinga i advertajzinga.

- Kompanija "Novosti" u sedam decenija dugoj tradiciji, uvek je negovala društvenu odgovornost kao neizostavni deo poslovanja - izjavila je Filipčev. - Uvek smo bili posvećeni podršci, posebno inicijativama koje pomažu onima kojima je to najpotrebnije. Hvala fondaciji "Budi human" što nas je prepoznala kao partnera, a naš zajednički cilj ostaje isti - pružiti podršku onima kojima je to najpotrebnije. "Novosti" će nastaviti u istom duhu.

U proteklih deset godina fondacija "Budi human" pomogla je mnogima. Imali su 1660 humanitarnih akcija, a na humanitarni broj Fondacije 3030 poslato je više od 28 miliona SMS poruka. Prikupljeno je više od 100 miliona evra za lečenje dece i odraslih osoba.

- Naš najveći uspeh je to što smo za devetoro dece uspeli da prikupimo više od dva miliona evra - kaže nam Ljiljana Kuzmanović, upravitelj "Budi human". - Naše humanitarne akcije su u početku izgledale kao nemoguća humanitarna misija, ali uspeli smo za svu decu da prikupimo novac i platimo lečenje. Uspeh je i to što nemamo neuspešne akcije. Naše akcije potvrđuju da smo mi plemenit i human narod, jer uvek ima pojedinaca i društveno-odgovornih kompanija koje kad mogu pomognu. Nije važno koji je to iznos, jer, kao što naš slogan kaže, nečije malo je nekome mnogo. Svaka objava u "Večernjim novostima" pomaže nam neizmerno, tako da vam se od srca zahvaljujemo. Na taj način informacija da je nekome potrebna pomoć dolazi do velikog broja potencijalnih donatora.

RAZLIKU NISU PRAVILI

Povodom obeležavanja desetogodišnjice rada, fondacija je pripremila zahvalnice za sve medije koje su je podržali. Bez njih, kako kažu, ni fondacija, niti korisnici ne bi uspeli da prikupe potrebna sredstva i da odu na lečenje. Predstavnici nekih medijskih kuća se na uručenju nisu pojavili, a Šapić je to javno prokomentarisao:

- Zahvaljujemo se svima koji su o nama makar jednu informaciju objavili. Razliku nismo pravili. To što se predstavnici nekih medija nisu pojavili govori o njima, a ne o nama.

Program je vodila Kruna Una Mitrović, koja je zahvaljujući podršci i pomoći fondacije uspela da pobedi tešku bolest. Na proslavi su bili i drugi mladi ljudi kojima je "Budi human" pomogla ili im i dalje pomaže.

BONUS VIDEO - ZAHVALNOST NAŠOJ KUĆI: "Novosti" dobile plaketu fondacije "Budi human"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Turci upali  na trening Srbije pred prvi meč orlova na EURO 2024 (VIDEO)