STIŽE PROMENA VREMENA KOJA VAM SE NEĆE DOPASTI: Evo kada se očekuje pad temperature u Srbiji praćen grmljavinskim pljuskovima

Novosti online

05. 05. 2024. u 18:33

PREMA najavi RHMZ-a danas će do kraja dana u većem delu pretežno sunčano i toplo. U planinskim predelima retka pojava kratkotrajne kiše ili pljuska sa grmljavinom. Najviša temperatura od 24 do 27 °S.

СТИЖЕ ПРОМЕНА ВРЕМЕНА КОЈА ВАМ СЕ НЕЋЕ ДОПАСТИ: Ево када се очекује пад температуре у Србији праћен грмљавинским пљусковима

Foto: Tanjug/VLADIMIR SPORCIC

Međutim, kako se navodi na na njihovom sajtu, poznato je i kada hladnije vreme sa padavinama dolazi u Srbiju.

Sutra (06.05.) i dalje pretežno sunčano i toplo. Posle podne i uveče prolazna umerena oblačnost, prvo na severu i zapadu Srbije. Najviša temperatura od 25 do 28 °S.

Naime, lokalni pljuskovi sa grmljavinom na području Srbije ponovo se očekuju od utorka (07.05.) posle podne. Od srede (08.05.) do kraja nedelje (12.05.) malo svežije sa dnevnim temperaturama od 19 do 24 °S.

Sredinom sedmice (u sredu i četvrtak) će kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom biti najučestaliji pa se očekuju u većini mesta, a lokalno će biti praćeni sitnim gradom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme.

Od petka (10.05.) više sunčanih sati, a padavine će postati ređa pojava, stoji u najavi Republičkog-hidrometeorološkog zavoda.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA KOŠARKA TUGUJE: Preminuo jedan od dvojice trenera koji su sve osvojili sa reprezentacijom