UZROK SMRTI PORODILJE IZ VRANJA ENIGMA: Nije se osećala dobro pre porođaja, pa dobila epi napad

Jelena Stojković

21. 04. 2024. u 12:12

TUŽILAŠTVO u Vranju naložilo je policiji ispitivanje nedavne smrti porodilje iz Preševa u vranjskoj Bolnici.

УЗРОК СМРТИ ПОРОДИЉЕ ИЗ ВРАЊА ЕНИГМА: Није се осећала добро пре порођаја, па добила епи напад

Foto: Privatna arhuva

Glavna tužiteljka Danijela Trajković rekla je za "Novosti" da je na osnovu pisanja na društvenim mrežama naložila policiji da ispitaju slučaj, jer ih niko nije obavestio o smrti porodilje.

- Naložili  smo policiji da izvrši provere. Oni su na terenu, imamo potvrdu da je porodilja preminula, ali rad na slučaju je u toku. Sa više informacija oglasićemo se kasnije – kaže tužiteljka Trajković.

Direktor Zdravstvenog centra dr Saša Đorđević, nije negirao da je na Ginekologiji preminula porodilja i kako su preduzete su sve zakonske mere kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog neželjenog događaja.

- Obavestili smi ministartsvo, urađena su klinička i sudsko medicinska obdukcija očekuju se rezultati. Sve što je u našoj nadležnosti je urađeno uključujuči i unitrašnji nadzor. Nije upustno u ovoj fazi govoriti o bilo čemu dok se ne dostave rezultati obdukcije  – kaže dr Đorđević.

Niko ne želi da iznosi detalje dok se ne obavi kompletan nadzor i sačekaju rezultati obdukcije. U pitanju je tridesetsedmogodišnja žena iz Preševa kojoj je bio četvrti porođaj i koja je pre nego što je preminula, rodila zdravu bebu.

Prema nezvaničnim informacijama ona je dobila epi napad tokom porođaja, prebačena je na intezivnu negu hde je ubrzo preminula. Uzrok smrti je enigma iako su obdukcije obavljene njihovi rezultati nisu još saopšteni.

Spekuliše se da se nije osećala dobro par dana pre porođaja, te da se javljala lekaru u Preševu. U svakom slučaju istraga o smrti porodilje ponovo je uznemirila javnost nakon što je početkom godine Vranjanka optužila lekare za akušersko nasilje i ispričala kako je doživela agoniju u porođajnoj Sali, te da je bilo upitno da li joj je beba povređena.

Usledio je i protest Vranjanki zbog akušerskog nasilja, nakon koga se ništa nije promenilo. Još uvek niko nije odgovarao u vezi ovog slučaja nito je bilo smena u Službi za ginekologiju i akušerstvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)