UČE IH DA DEČAK U DEČAKA MOŽE DA SE ZALJUBI?! Bura u Temerinu zbog projekta o rodnoj ravnopravnosti u predškolskoj ustanovi "Veljko Vlahović"

V. N.

24. 02. 2024. u 12:15

REAGOVAO sam posle pritužbi roditelja iz Temerina da već dve godine, bez njihovog znanja i saglasnosti, u predškolskoj ustanovi "Veljko Vlahović" njihovu decu uče LGBT vrednostima. Tako se mališani "podučavaju" da dečak može da ostane u drugom stanju, da devojčica može da se zaljubi u drugu devojčicu, da svako može da ima "dva tate i dvojicu mama!"

УЧЕ ИХ ДА ДЕЧАК У ДЕЧАКА МОЖЕ ДА СЕ ЗАЉУБИ?! Бура у Темерину због пројекта о родној равноправности у предшколској установи Вељко Влаховић

foto PU Veljko Vlahović

Ovo za naš list kaže društveni aktivista i analitičar Saša Borojević, koji je uzburkao javnost izjavom da se u ovom vrtiću sprovodi projekat indoktrinacije dece pod nazivom "Dženderbest - Izgradnja rodne ravnopravnosti od samog početka".

Projekat je počeo u martu prošle godine, a završava se danas. Program sprovodi nevladina organizacija pod pokroviteljstvom evropske organizacije "Erazimus plus", a Borojević pita ko ga je odobrio, da li su predavači kvalifikovani da rade sa decom tog uzrasta i zašto roditelji dece koja idu u vrtić nisu o tome obavešteni:

- Ovde je u pitanju ideološko neslaganje našeg naroda sa džender ideologijom koja se deci prezentuje bez saglasnosti roditelja kroz nezvanični program. Osnovna pouka ove ideologije je da se ne rađamo kao muško i žensko, već to postajemo vaspitanjem, sopstvenim izborom i seksualnom orijentacijom, a u zavisnosti od polne sklonosti, možemo govoriti o čak šest ili osam polova. Rod je, prema rodnim ideolozima, kao nekakva kulturološka fantazija. Po takozvanom džender programu, ako bismo se sada dogovorili da će žene biti muškarci a muškarci žene, državne službe bi morale da prihvate takvu odluku.

Na mala vrata

PROJEKAT koji je finansirala EU u okviru programa "Erazmus plus", sproveden je istovremeno u Srbiji (Temerinu), Slovačkoj i Italiji. "Dženderbest" projektom je predviđeno da ustanova "Veljko Vlahović" i partneri iz Slovačke i Italije obuče po 20 budućih tre - nera za PVO vaspitače, koji će po - državati najmanje pet predškol - skih ustanova po zemlji projekta. 

Da je takvog "podučavanja" bilo u vrtiću, primećuje Borojević, potvrđuje i uputstvo koje su dobile vaspitačice. Na strani 17 piše: "...roditelji jednog ili istog pola..."

- Mora da se prestane sa džender ideologijom i da se u vrtićima hitno uvede veronauka za decu!- kategoričan je Borojević.

I pojedini roditelji negoduju što su ih vaspitačice, psiholog i direktorka vrtića obavestili o programu tek posl meseca, kad su prozvani da decu uče "da je nenormalno ono što je normalno". Nameravaju da zbog toga organizuju protestnu šetnju od centra grada do uprave PU.

Građanski aktivista Milenko Karlica rekao je da će od nadležnih zatražiti informacije od javnog značaja kako bi se razjasnilo ko je naručio i vodio projekat "suprotan našim tradicionalnim i hrišćanskim vrednostima".

Nataša Tomašević, v. d. direktora ove ustanove, međutim, tvrdi da je reč o netačnim i krivotvorenim informacijama i da će zbog "širenja panike među roditeljima, građanstvom i širom javnošću" biti preduzeta sva raspoloživa pravna sredstva.

- Sa decom o pojmu rodne ravnopravnosti nije razgovarano - kaže za "Novosti" Tomašević.

- Ovaj projekat se ni na koji način nije bavio temom rodnog identiteta, te stoga nikakve ideje tog tipa nisu ni implementirane ka deci niti je to bila tema ovog projekta. Njima je rodna ravnopravnost približena kroz razgovor o emocijama, da su i dečacima i devojčicama dostupna sva zanimanja i svi sportovi, kao i da se poslovi ne dele na muške i ženske. Pojedini komentari na društvenim mrežama su plod zlonamernih pokušaja da se nanese šteta našoj predškolskoj ustanovi. Nije postojala obuka za vaspitače, a roditelji, članovi saveta, bili su upoznati sa projektom i niko se tome nije protivio.

BONUS VIDEO:​

Ko će biti predsednik Narodne skupštine? ORLIĆ: Srbiju vodiće ljudi koji su dobili narodno poverenje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (7)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024