"NAREDBE UPRAVE TUŽILAŠTVA NISU PROTIVZAKONITE": Reagovanje VJT u Beogradu, na navode objavljene na N1

Novosti online

09. 02. 2024. u 18:36

POVODOM teksta "„Kažnjena“ tužiteljka, odbijala da radi protivzakonito: Od kolega čestitke, od nadređenih „rampa“ za napredovanje", objavljenog na portalu N1, oglasilo se Više javno tužilaštvo u Beogradu.

НАРЕДБЕ УПРАВЕ ТУЖИЛАШТВА НИСУ ПРОТИВЗАКОНИТЕ: Реаговање ВЈТ у Београду, на наводе објављене на Н1

FOTO: Arhiva novosti

Saopštenje Višeg javnog tužilaštva prenosimo u celosti:

Glavnom i odgovornom uredniku N1

Poštovani,na osnovu člana 94. Zakona o informisanju i medijima u prilogu vam šaljemo odgovor Višeg javnog tužilaštva u Beogradu povodom navoda, novinara Ivana Milićevića u svojstvu sagovornika u prilogu emitovanog 8. februara 2024. godine na vašoj televiziji i portalu N1 pod naslovom „‘Kažnjena‘ tužiteljka, odbijala da radi protivzakonito: Od kolega čestitke, od nadređenih ‘rampa‘ za napredovanje“, sa molbom da ga objavite u celosti.

Unapred hvala,

Više javno tužilaštvo u Beogradu

ODGOVOR:

Nedopustivo je i opasno to što novinar Ivan Milićević proizvoljno i laički daje mišljenje u svojstvu sagovornika u medijskom prilogu koji je objavljen na vašoj televiziji i portalu, tvrdeći da su naredbe uprave ovog tužilaštva „u potpunosti protivzakonite“.

Netačno je da je bilo šta u vezi sa predmetom, o kojem se govori u vašem prilogu, urađeno „protivzakonito“.

O tome svedoči i stav Apelacionog javnog tužilaštva u Beogradu od 17. januara 2024. godine u kojem je konstatovano da je nakon uvida i analize predmeta Višeg javnog tužilaštva u Beogradu zaključeno da je postupanje Glavnog javnog tužioca VJT u Beogradu Nenada Stefanovića u pomenutom predmetu bilo „pravilno i zakonito, kao i da su donete odluke u svemu bile zasnovane na odredbama Zakonika o krivičnom postupku i Pravilnika o upravi u javnim tužilaštvima“.

Ovaj predmet je trenutno u fazi glavnog pretresa (suđenja) pred Višim sudom u Beogradu.

Podsećamo da se optužnim predlogom VJT u Beogradu okrivljenima Milanu I, Milošu K. i Milošu V. na teret stavljaju krivična dela Zloupotreba službenog položaja, Zlostavljanje i mučenje, a Milošu V. i krivično delo Teška telesna povreda.

Viši sud u Beogradu je po tom optužnom aktu zakazao glavni pretres čime je potvrđen nivo sumnje potreban za suđenje – opravdana sumnja.

Više javno tužilaštvo u Beogradu ponavlja da optužni predlog protiv trojice okrivljenih, inače ispektora Odeljenja za borbu protiv droga, nema nikakve veze sa njihovim svedočenjem u predmetu „Jovanjica“. 

S poštovanjem, 

Više javno tužilštvo u Beogradu 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije