IZNENADIĆE VAS PROGNOZA ZA PRVI DEO FEBRUARA: Ovo niko nije očekivao, sledi temperaturni šok

Марко Колашинац
Marko Kolašinac

01. 02. 2024. u 13:07

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je najavu u kojoj navodi da nas očekuje natprosečno toplo vreme sa temperaturama do 20 stepeni.

ИЗНЕНАДИЋЕ ВАС ПРОГНОЗА ЗА ПРВИ ДЕО ФЕБРУАРА: Ово нико није очекивао, следи температурни шок

Foto: Profimedia/Ilustracija

RHMZ: Porast jutarnjih i dnevnih temperatura - do 20 stepeni

Kako navodi RHMZ, od petka se očekuje porast jutarnjih, a od subote i dnevnih temperatura.

- U prvoj dekadi februara biće natprosečno toplo, od nedelje (4. februara) pa do kraja prve dekade meseca sa temperaturom u većini mesta od 12 do 20°C, a jutarnji mraz će postati lokalna pojava - stoji na sajtu RHMZ-a.

Foto: Printskrin/RHMZ

Kako navode, kratkotrajna slaba kiša očekuje se večeras (1. februara) na severu Srbije, a u toku noći i sutra (2. februara) tek ponegde u ostalim krajevima, dok će slab sneg provejavati u brdsko-planinskim predelima.

Prognoza za naredne dane

Na severozapadu Srbije vreme će sutra biti promenljivo, sa sunčanim intervalima, a u ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno, tek ponegde sa slabom kratkotrajnom kišom ili susnežicom. Vetar slab i umeren, severozapadni, na istoku i jugu Srbije povremeno jak, naročito na planinama, krajem dana u slabljenju.

Najniža temperatura od -3 do 5°C, a najviša od 5°C na jugu, do 10°C na severozapadu Srbije i u Negotinskoj Krajini. Uveče i tokom noći u većem delu Srbije delimično razvedravanje, a u Vojvodini u drugom delu noći novo umereno naoblačenje.

U Beogradu će biti umereno do potpuno oblačno i uglavnom suvo. U pojedinim delovima grada moguća je tek slaba kratkotrajna kiša. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od 1 do 3°C, a najviša oko 7°C. Uveče i tokom noći delimično razvedravanje.

FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

U subotu pretežno sunčano uz malu ili umerenu oblačnost. Vetar slab i umeren, u Vojvodini i Timočkoj Krajini povremeno jak, severozapadni. Najniža temperatura od -2 do 2°C, a najviša od 7 do 13°C.

U nedelju takođe pretežno sunčano uz malu i umerenu oblačnost, a slaba kratkotrajna kiša uz više oblačnosti očekuje se tek ponegde u Vojvodini. Vetar slab i umeren, severozapadni. Najniža temperatura od -3 do 5°C, a najviša od 10 do 15, stoji u operativnom biltenu RHMZ-a.

Prema prognozi za naredne dane, u Srbiji će biti promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i osetno toplije – u utorak će i u Beogradu biti do +20.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)