STIŽU TRI LEDENA TALASA: Vremenska prognoza za ceo januar - Evo kada će tačno u Beogradu pasti sneg

Марија Стевановић
Marija Stevanović

01. 01. 2024. u 14:53

U VEĆEM delu zemlje sutra će biti umereno oblačno sa sunčanim intervalima, a samo će se još ujutru i pre podne na jugozapadu, jugu i jugoistoku zemlje zadržati oblačno mestimično sa kišom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

СТИЖУ ТРИ ЛЕДЕНА ТАЛАСА: Временска прогноза за цео јануар - Ево када ће тачно у Београду пасти снег

Foto: Tanjug/AP

Vetar će biti slab do umeren, južni i jugoistočni. Najniža temperatura biće od nula do pet, a najviša od 10 do 14 stepeni Celzijusa. U Beogradu će sutra biti umereno oblačno sa sunčanim intervalima. Vetar će biti slab do umeren, jugoistočni. Najniža temperatura kretaće se od tri do pet a najviša dnevna oko 13 stepeni Celzijusa.

Foto: Printscreen/RHMZ

U Srbiji će se do nedelje zadržati natprosečno toplo vreme. Biće umereno do potpuno oblačno, sa čestom pojavom kiše, a sneg se očekuje samo na visokim planinama. Početkom sledeće nedelje biće oblačno i hladno vreme sa snegom.

U Beogradu se predviđa slično vreme u istom periodu.

Vremenska prognoza za januar

Prema poslednjoj prognozi RHMZ vidi se da će u januaru najviša temperatura biti danas, 16 stepeni, dok će najhladnije biti 13. januara, kada će temperatura biti minus tri stepena.

Foto: Printscreen/RHMZ

Sudeći prema dugoročnoj, mesečnoj prognozi, sneg će u Beogradu padati od 8. do 12. januara, a onda ponovo 16. i 17 januara, kao i 19. i 20. januara. U Beogradu će najviše temperature ići do 16 stepeni i to početkom januara, da bi posle usledio pad dnevnih tempetatura. Najniža dnevna temperatura ići do -3 stepena, 13. januara.

Foto: Printscreen/RHMZ

U Novom Sadu će prema ovoj prognozi najveća temperatura biti početkom meseca, 12 stepeni, dok će najniža biti 13. januara – minus pet stepeni Celzijusa. Januar 2024. biće blaži i vlažniji, navodi RHMZ u svojoj sezonskoj prognozi, a slabi ili umereni jutarnji mrazevi očekuju se tokom treće dekade januara.

Srednja minimalna temperatura vazduha u januaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.5ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost januarske srednje minimalne temperature vazduha oko 0 - 7ºS.

Srednja maksimalna temperatura vazduha u januaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 1.5ºS u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura vazduha tokom januara biće oko 6.4ºS.

Mesečna količina padavina tokom januara biće iznad višegodišnjeg proseka u većem delu Srbije sa vrednostima za 5 mm do 10 mm višim, a u Jugozapadnoj Srbiji i Timočkoj Krajini za 10 mm do 20 mm višim u odnosu na višegodišnji prosek. U Beogradu i široj okolini januarska suma padavina iznosiće oko 55 mm, objavio je RHMZ.

Ristić: Ove zime 3 ledena talasa

Meteorolog Ivan Ristić najavio je nedavno da nas ove zime čekaju tri ledena talasa.

- Prvi će početi posle Božića i temperatura će prvo pasti na normalne januarske vrednosti, a može da se desi da bude i nižih temperatura i biće snega. Prva nedelja januara će biti prolećna, a druge dve biće baš zimske. Temperatura će biti oko i ispod normale za januar, a u poslednjoj nedelji se očekuje porast temperature i pauza od zime. Zima se vraća sredinom februara, to je drugi hladni talas. Treći talas zime biće u prvoj dekadi marta.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

NOVA 2024: Spektakularni petominutni vatromet u Beogradu na vodi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024