SNEG ZA NOVU GODINU: Direktor RHMZ-a otkrio kakvo nas vreme očekuje za doček

Novosti online

25. 12. 2023. u 13:06

DIREKTOR Republičkog hidrometeorološkog zavoda prof. dr Jugoslav Nikolić objavio je najnoviju prognozu za Novu godinu.

СНЕГ ЗА НОВУ ГОДИНУ: Директор РХМЗ-a открио какво нас време очекује за дочек

Foto: Profimedia/Depositphotos/Ilustracija

- U poslednjoj sedmici 2023. godine očekuje se stabilno, suvo i natprosečno toplo vreme. Najtoplije će biti početkom sedmice, to jest danas, kada će maksimalna temperatura biti od 12 stepeni na jugu i jugoistoku Srbije do 20 u zapadnoj i centralnoj Srbiji, kao i u Timočkoj Krajini. Biće pretežno sunčano uz intenzivnije topljenje snežnog pokrivača u planinskim predelima - naveo je prof. Nikolić na Instagramu.

U utorak i sredu lokalna pojava jutarnje magle i slabog mraza, a dnevne temperature slične - od 10 do 18  uz pretežno sunčano vreme.

- Usled slabog vetra i jačanja inverzije, naročito u noćnim i jutarnjim satima, drugi deo sedmice, od 28. do 30. decembra, obeležiće češća pojava magle u nižim predelima, po kotlinama i dolinama reka. Magla će se lokalno zadržavati duže tokom dana, a najviše sunčanih sati biće u brdsko-planinskim predelima. Dnevna temperatura biće od 8 do 16, u krajevima u kojima se magla bude zadržala veći deo dana hladnije - ističe Nikolić.

Poslednjeg dana u godini, 31. decembra, prema njegovim rečima, počeće da duva umeren, u košavskom području jak jugoistočni vetar.

- Uveče u Bačkoj, Sremu, na zapadu i jugozapadu Srbije naoblačenje sa kišom, koje će se u novogodišnjoj noći proširiti na ostale krajeve (uključujući i područje Beograda), a suvo će se zadržati samo na krajnjem istoku i jugoistoku zemlje. Usled pada temperature, kiša će do jutra u jugozapadnoj Srbiji preći u sneg uz stvaranje manjeg snežnog pokrivača. Temperatura će se 31. decembra uveče kretati u intervalu od 4 do 8, a 1. januara ujutro od 0 do 4 stepena -  navodi on.

- Prva dva dana u 2024. godini oblačno, mestimično sa slabom kišom, na planinama sa slabim snegom. U noćnim i jutarnjim satima susnežica se očekuje ponegde i u nižim predelima. Najniža temperatura od 0 do 4, a najviša od 4 do 9, u Banatu, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji do 11°C. Prestanak padavina prognozira se 3. januara 2024. godine.

BONUS VIDEO: KOLONA NA PANČEVCU: Pogledajte i zašto

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima