1. DECEMBRA U SRBIJI 20 STEPENI: Za vikend drastičan pad temperature - detaljna vremenska prognoza za prvu polovinu meseca

Novosti online

28. 11. 2023. u 15:27

METEOROLOG Nedeljko Todorović za "Novosti" otkriva kakvo nas vreme očekuje u prvoj polovini decembra.

1. ДЕЦЕМБРА У СРБИЈИ 20 СТЕПЕНИ: За викенд драстичан пад температуре - детаљна временска прогноза за прву половину месеца

Foto: M. Anđela/K. Mihajlović

- 1. decembra očekuje nas priliv toplog vazduha i izraziti porast temperature, umeren i jak južni i jugoistočni vetar, mestimično slaba kiša, uključujući i planine. Otapanje snežnog pokrivača do 1.000 metara nadmorske visine, u višim planinama značajno smanjenje. U toku noći pojačanje padavina, kiša, u višim planinama početak snega.  Maksimalna temperatura biće od 13 do 20 stepeni, samo u Negotinskoj Krajini do 5 stepeni. Posle podne i noću prestanak južnog i početak severozapadnog vetra - ističe meteorolog.

Foto: Printskrin RTS/Milena Anđela/ilustracija

Kakav je vikend pred nama

U subotu, 2. decembra, biće oblačno i hladnije, mestimično kiša, u planinama sneg. Pad temperature za 10-15 stepeni. Posle podne i noću snega će biti ponegde i u nižim predelima. Maksimalna temperatura od 3 do 10 stepeni.

U nedelju, 3. decembra, pretežno oblačno i hladno, ujutro i pre podne mestimično slab sneg. Ponegde stvaranje manjeg snežnog pokrivača i u nižim predelima. Na severu postepeno razvedravanje. Maksimalna temperatura od 2 do 5 stepeni.

Kada nas očekuje sneg

- Od 4. do 15. 12. pretežno oblačno, hladno, ujutro slab mraz, danju maksimalne temperature od 2 do 6 stepeni. Kiša i sneg se očekuju 6-7, 10-11, kao i 14-15. decembra. U nižim predelima stvaranje manjeg snežnog pokrivača, u planinama povećanje. Od 3. decembra temperatura nekoliko stepeni ispod prosečnih vrednosti - zaključuje meteorolog.

BONUS VIDEO: IZNENADITE SVOJE GOSTE: Na posnim slavama možete poslužiti i roštilj

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)