O SVEŠTENICIMA I LGBT ZAJEDNICI: Nagrada za toleranciju kolumnisti Stefanu Mihajlovskom iz Plandišta

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

17. 11. 2023. u 16:00

STEFAN Mihajlovski, mladi pisac i kolumnista iz Plandišta, jedan je od dobitnika godišnje nagrade, koju Poverenik za zaštitu ravnopravnosti dodeljuje medijskim tekstovima koji se bave borbom protiv diskriminacije i promovisanjem ravnopravnosti i tolerancije.

О СВЕШТЕНИЦИМА И ЛГБТ ЗАЈЕДНИЦИ: Награда за толеранцију колумнисти Стефану Михајловском из Пландишта

Foto: Privatna arhiva

Njegova kolumna „Lice današnjice: Bolje da vodimo ljubav nego rat“, koju je objavio na jednom portalu, osvojila je drugu nagradu u kategoriji onlajn-medija.

Mladi autor je govorio o sopstvenom unutrašnjem procesu pomirenja hrišćanstva i kvir identiteta, kao i nadi da ćemo kao društvo biti u mogućnosti da prevaziđemo ove podele.

Povod za taj njegov tekst bio je razgovor grupe pravoslavnih sveštenika, koji su se pripremali za litiju protiv Prajda, sa pripadnicima LGBT zajednice ispred prostorija Prajd info-centra u Beogradu.

-Nagrađena kolumna, kao i sam događaj kojim je inspirisana, dokaz su da konačno imamo prostora da čujemo jedni druge, sa željom da nastavimo da radimo na boljim odnosima i razumevanju. Raduje me što je nagrada stigla upravo na temu koja i meni lično veoma znači, jer su hrišćanstvo i kvir identitet nešto što sam dugo pokušavao da pomirim u sebi – rekao je Mihajlovski nakon što mu je poverenica uručila priznanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!