STIŽE PROMENA I NEĆE VAM SE SVIDETI: Vremenska prognoza za utorak, 7. novembar

Novosti online

07. 11. 2023. u 01:00

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod dao je najnoviju vremensku prognozu za naredni period.

СТИЖЕ ПРОМЕНА И НЕЋЕ ВАМ СЕ СВИДЕТИ: Временска прогноза за уторак, 7. новембар

Foto: A. Stevanović/Tanjug

VREME U SRBIJI

U Srbiji ujutru ponegde po kotlinama i dolinama reka kratkotrajna magla, na jugu i jugoistoku tokom većeg dela dana sunčani intervali, a u ostalim krajevima postepeno naoblačenje.

Kiša i lokalni pljuskovi se očekuju najpre u zapadnoj Srbiji i Vojvodini, dok će se tokom noći padavinska zona proširiti na celu zemlju.

Najniža temperatura od 3 do 12, a najviša od 17 do 22 stepena, saopštio je RHMZ.

Vetar slab do umeren, južnih smerova, u planinskim predelima zapadne i jugozapadne Srbije, kao i u oblasti pljuskova ponegde jak ili kratkotrajno olujni.

VREME U BEOGRADU

U Beogradu postepeno naoblačenje, ali će se tokom većeg dela dana zadržati suvo. Uslova za lokalno slabu kratkotrajnu kišu biće sredinom dana, a intenziviranje padavina očekuje se u toku noći.

Vetar slab do umeren, južnih smerova, u oblasti pljuskova kratkotrajno jak.

Najniža temperatura od 8 do 12, a najviša oko 21 stepen.

PROGNOZA ZA NAREDNE DANE

U Srbiji u sredu hladnije. Kiša i lokalni pljuskovi se očekuju južno od Save i Dunava, a padavine će lokalno biti obilnije na jugu Srbije.

Sredinom dana na severu Vojvodine, a uveče i u toku noći u svim krajevima postepeno razvedravanje.

U četvrtak ujutro mestimično magla. U toku dana pretežno sunčano. Uveče i noću novo naoblačenje uz pojačanje južnog i jugoistočnog vetra.

U petak umereno oblačno, malo tollije i vetrovito, naročito na planinama i u košavskom području, gde će duvati jak južni i jugoistoči vetar, ponegde i sa udarima olujne jačine. U toku dana tek ponegde se očekuje kratkotrajna kiša, a intenziviranje padavina uslediće uveče i tokom noći.

U subotu, 11. novembra, zahlađenje uz jak severozapadni vetar, pa će kiša na visokim planinama preći u sneg. Uveče kratkotrajan prestanak padavina i razvedravanje.

U nedelju i početkom naredne sedmice, od 12. do 14. novembra, novo jako naoblačenje i zahlađenje s kišom, na planinama sa snegom.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSKA PACIFIČKA FLOTA: Izvođenje vežbe odbrane Severnog morskog puta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)