RHMZ OBJAVIO NOVU PROGNOZU: Iskoristite poslednje tople dane, stiže nam snažna promena vremena

Tanjug

29. 10. 2023. u 11:39

PREMA prognozi vremena koju je objavio RHMZ u Srbiji će danas tokom dana biti pretežno sunčano i toplo, samo će ujutro po kotlinama i visoravnima na jugu i jugozapadu zemlje biti kratkotrajne magle.

РХМЗ ОБЈАВИО НОВУ ПРОГНОЗУ: Искористите последње топле дане, стиже нам снажна промена времена

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Vetar će biti slab i umeren, južnih pravaca. Najniža temperatura od 7 do 12 C, a najviša dnevna od 23 do 26 C, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Prema vremenskoj prognozi u Beogradu će biti pretežno sunčano i toplo. Vetar slab i umeren, južnih pravaca. Najniža temperatura od 10 do 12 C, a najviša dnevna oko 26 C.

Vreme narednih sedam dana

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će se zadržati toplo vreme, sa dnevnom temperaturom i dalje iznad proseka.

U ponedeljak i utorak tokom većeg dela dana biće pretežno sunčano. U utorak po podne i uveče na severu i zapadu, a u toku noći ka sredi i u sredu i u ostalim krajevima zemlje, očekuje se prolazno naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima.

Zatim se očekuje promenljivo oblačno, do subote suvo vreme sa sunčanim intervalima, a za dane vikenda povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima.

Kišni petak sa olujnim vetrom i sunčani vikend

U petak se sa severa i zapada očekuje jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Veća količina padavina očekuje se na severu Vojvodine.

- Očekuju se olujni udari jugozapadnog vetra, a krajem dana vetar u slabljenju i u skretanju na severozapadni. Maksimalna dnevna temperatura će biti od 23 do 27 stepena, što je znatno iznad proseka. Za vikend i u ponedeljak i utorak pretežno biće sunčano i dalje veoma toplo za ovo doba godine - objavio je "Weather 2 Umbrella".

Maksimalna temperatura će biti od 22 do 26 stepena.

- Početak novembra doneće pogoršanje vremena i pad temperature - poručuju meteorolozi.

BONUS VIDEO: NA SKELI OD 11 METARA DOŽIVEO ZEMLjOTRES: Kako je oslikana jedna crkva kod Kruševca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo