SUTRA U SRBIJI I DO 32 STEPENA: Neverovatan temperaturni skok, a onda sledi preokret

Novosti Onlajn

19. 10. 2023. u 20:57

U SRBIJI je nakon kraćeg zahlađenja u četvrtak 19. oktobra temperatura vazduha počela naglo da raste i već u petak će dostići neverovatnih 30 stepeni Celzijusa, ali i više u pojedinim delovima zemlje.

СУТРА У СРБИЈИ И ДО 32 СТЕПЕНА: Невероватан температурни скок, а онда следи преокрет

Foto Tanjug

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološko zavoda (RHMZ) uz nagli porast temperature usledilo je pojačanje južnog i jugozapadnog vetra, u košavskom području jugoistočnog vetra.

- Do kraja sedmice zadržaće se osetno toplije i vetrovito vreme. Najtopliji dani biće petak i subota, 20. i 21. oktobar, kada se očekuje oko 30, a u petak ponegde i malo iznad 30 stepeni Celzijusa. Duvaće umeren i jak južni vetar koji će u brdsko-planinskim predelima imati i olujne udare. Od nedelje će temperatura biti u manjem padu, ali će i dalje biti toplo za ovaj period godine – najavio je RHMZ.

Tokom dana 19. oktobra se očekuje da bude promenljivo oblačno, tek ponegde postoji mogućnost slabe kratkotrajne kiše. Vetar slab i umeren južni i jugozapadni koji će u brdsko-planinskim predelima posle podne biti i jak, povremeno sa olujnim udarima, dok će na jugu Banata duvati umeren i jak jugoistočni vetar.

Najniža temperatura će biti od 4 do 11 stepena, najviša dnevna od 20 do 26 stepeni, dok će u Negotinskoj Krajini biti malo hladnije, oko 18 stepeni.

U petak se očekuje da bude vetrovito i još toplije.

- Tokom dana promenljivo oblačno uz umeren i jak južni vetar koji će u brdsko-planinskim predelima imati i olujne udare. Najniža temperatura će biti od 8 do 19 stepeni, a najviša od 22 stepena na istoku do 32 stepena na zapadu Srbije - najavili su iz RHMZ.

Subota će biti vetrovita i topla uz postepeno naoblačenje, mestimično s kišom i pljuskovima, ponegde i grmljavinom, koje će pre podne i sredinom dana zahvatiti zapadnu polovinu zemlje, a uveče će se proširiti i na ostale predele Srbije.

Veća količina padavina očekuje se na jugozapadu zemlje. Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni vetar koji će u brdsko-planinskim predelima imati i olujne udare. Najniža temperature će biti od 12 do 22 stepena, a najviša od 25 do 30 stepena Celzijusa.

U nedelju se očekuje promenljivo oblačno i malo svežije, tek ponegde će biti sa slabom kratkotrajnom kišom. Vetar će biti slab i umeren severozapadni. Najniža temperatura će biti od 12 do 17 stepeni, a najviša od 22 do 26 stepeni.

U Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu će u ponedeljak 23. oktobra biti od 21-23 stepena Celzijusa. Očekuje se promenjivo oblačno vreme.

U utorak će biti malo i umereno oblačno. U Nišu će biti 25, u Beogradu i Novom Sadu 24, I u Kragujevcu 23 stepena Celzijusa.

(Blic)

BONUS VIDEO: NAJLEPŠE ŽELjE "VEČERNjIM NOVOSTIMA" ZA 70. ROĐENDAN: Utisci zvanica sa svečane akademije u Kinoteci

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima