"NOVOSTI" ČUVARI I ISTORIJE I ISTINE: Poštovanje našoj kući, uz predsednika Vučića, ukazale su i ugledne zvanice iz raznih sfera

V.N.

17. 10. 2023. u 15:43

UGLEDNE zvanice iz raznih sfera društva - političari, akademici, umetnici, crkveni velikodostoj­nici, privrednici, poslovni partneri, sportski radnici, novinari - okupili su se preksinoć u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu kako bi zajedno sa vlasnicima, rukovodstvom i zaposlenima u Kompani­ji "Novosti" proslavili veliki jubilej - 70 godina od izlaska prvog broja "Večer­njih novosti".

НОВОСТИ ЧУВАРИ И ИСТОРИЈЕ И ИСТИНЕ: Поштовање нашој кући, уз председника Вучића, указале су и угледне званице из разних сфера

Andrijana Nešić, Milan Babović, Olivera Anđelković, Milorad Vučelić i Boban Rajić, Foto D. Milovanović

Proslava sedam decenija našeg lista protekla je u svečarskom i uzvišenom tonu, a svojim prisustvom poštovanje "Novostima" i zaposlenima ukazao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić ko­ji je, pred sam polazak u Kinu na Samit "Pojas i put", prisustvovao akademiji i uveličao naše slavlje. Tokom svečanosti, u sali, ispunjenoj emocijama, navrla su sećanja na ključne trenutke iz bogate isto­rije prvog večernjaka na prostoru nakada­šnje Jugoslavije... od skromnih početaka za vreme Tršćanske krize 1953, pa sve do današnjih dana.

Predsednik Aleksandar Vučić i Milorad Vučelić, Foto D. Milovanović

Marko Parezanović, Foto D. Milovanović

Boban Rajić, Olivera Anđelković, Dejan Radenković i Milorad Vučelić, Foto D. Milovanović

Vučelić sa Natašom Francisti, Foto D. Milovanović

Kiril Tjurdenjev sa suprugom, Foto D. Milovanović

Zoran Đorđević, Foto Z. Jovanović

Sve izgovoreno imalo je posebnu sna­gu jer su izražavalo duboku povezanost naših "Novosti" sa srpskim društvom i narodom. Ponovo je potvrđeno, a to su čulo od gotovo svih prisutnih, a posebno iz čestitke vladike Irineja, episkopa bačkog, da "Večernje novosti" nisu samo dnevne novine, već stub srpske kulture i novinarstva.

Žarko Zečević, Foto Novosti

Aleksandar Šapić, Foto N. Skenderija

Miloš Vazura, Foto Novosti

Milica i Marko Kon, Foto N. Skenderija

Jugoslav Pantelić i Branislav Đorđević, Foto N. Skenderija

Foto Novosti

Vladika Irinej, episkop bački, i episkop hvostanski Aleksej, Foto Novosti

Dušan Stojaković, Davor Sakač i Ivana Bajović, Foto Novosti

Ljubinka Milinčić i Slavenko Terzić, Foto Novosti

Marina Filipčev, Sanja Radan i Marijana Tabaković, Foto Novosti

Ljiljana Smilevski, Milica Maksimović, Ivana Samardžić i Tanja Žukov, Foto Novosti

Sa velikom pažnjom ispraćen je doku­mentarni film reditelja Miloša Škun­drića u kome je predstavljen razvojni put i duh našeg lista od početaka do danas. Izlo­žba najupečatljivijih naslovnih strana "Večernjih novosti" u holu Jugoslovenske kinoteke, u srcu Beograda, kao svojevrsna vremenska kapsula pružila je uvid našim gostima u ključne momente srpskog naroda, njegovog ponosa, istorije, sreće i tuge.

Naši gosti uživali su u nastupu Aka­demskog hora "Obilić", kao i maestra na harmonici Petra Marića, ali i gudačkog kvarteta Allegreto, koji su dali poseban pečat slavljeničkoj atmosferi.

Proslava jubileja je još jednom potvr­dila da su "Novosti" čuvari istine i sve­tionik srpskog društva, kako su to mnogi poslenici javne reči, okarakterisali u svojim čestitkama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo