456 MAJKI DOBILO SUBVENCIJE ZA KUPOVINU NEKRETNINE: Pronatalitetne mere države dale prve rezultate

Novosti online

04. 10. 2023. u 17:59

DRŽAVNU subvenciju za kupovinu prve nakretnine po osnovu rođenja deteta do sada je ostvarilo 456 majki, istakla je ministarka za brigu o porodici i demografiju prof. dr Darija Kisić prilikom posete porodici Stanković iz Smederevske Palanke, koja je jedna od njih.

456 МАЈКИ ДОБИЛО СУБВЕНЦИЈЕ ЗА КУПОВИНУ НЕКРЕТНИНЕ: Пронаталитетне мере државе дале прве резултате

Ministarstvo za brigu o porodici

Ministarka je navela da joj je veoma drago što su, uz podršku države, mnoge porodice uspele da obezbede jednu od najvažnijih stvari u životu - svoj krov nad glavom.

- Ovi divni mladi ljudi su pre nešto više od godinu dana dobili prvo dete, a posebno je lepo to što je devojčica Mina upravo u ovoj kući napravila prve korake. Nadamo se da će se u ovom prostranom domu oriti dečija graja i da će devojčica dobiti u narednom periodu brata ili sestru - istakla je Kisić i dodala da veruje kako će ovakvih porodica u Srbiji biti sve više zahvaljujući pronatalitetnim merama i finansijskoj podršci države porodicama sa decom, koja nikada nije bila veća.

Ministarstvo za brigu o porodici

Ministarka Kisić sa porodicom Stanković


Kako je navela, i lokalne samouprave pružaju veliku podršku porodicama i ljudima koji žele da se ostvare u ulozi roditelja, a Smederevska Palanka je pravi primer.
Predsednik Opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen naveo je da ova lokalna samouprava već nekoliko godina unazad prati politiku države i Ministarstva za brigu o porodici i demografiju i pruža podršku porodicama kroz različite mere, kao što su finansijska podrška za novorođenu decu, smanjena cena vrtića, rekonstrukcija predškolskih ustanova, prevoz za decu i slično.
Ana Stanković, majka koja je ostvarila pravo na subvenciju i time svojoj porodici obezbedila dom, navela je da im je ova podrška bila veoma značajna, da se na isplatu novca nije dugo čekalo i poručila drugim majkama da apliciraju za ovu subvenciju, imaju strpljenja i vere.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu