SREDNJOŠKOLCI, OBRATITE PAŽNJU NA OVE STIPENDIJE: Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije pozvali učenike na konkurs

Tanjug

13. 09. 2023. u 15:50

MINISTARSTVO odbrane pozvalo je danas zainteresovane srednjoškolce da konkurišu za učeničke stipendije koje su raspisali to ministarstvo i Vojska Srbije.

СРЕДЊОШКОЛЦИ, ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ НА ОВЕ СТИПЕНДИЈЕ: Министарство одбране и Војска Србије позвали ученике на конкурс

Foto: Tanjug/Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

Priliku da konkurišu za 71 učeničku stipendiju, za školsku 2023/24. godinu, imaju dečaci i devojčice koji upisuju treću i četvrtu godinu srednjih škola čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili lokalna samouprava, navelo je Ministarstvo odbrane i dodalo da je konkurs otvoren do 29. septembra 2023. godine.

- Važno je napomenuti i da učenici srednjih škola koji stalno (za svaku školsku godinu posebno) postižu najmanje vrlodobar uspeh u učenju i odličan uspeh u vladanju imaju mogućnost da obezbede finansijsku podršku u iznosu od 30.000 do 35.000 dinara na mesečnom nivou, koja se isplaćuje u 10 jednakih rata do 15. u mesecu za prethodni mesec - ističe se u saopštenju.

Kako se precizira, Vojska Srbije stipendije nudi učenicima četvrte godine srednjih škola saobraćajnog i elektrotehničkog smera, dok Uprava za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane nudi stipendije za treću i četvrtu godinu medicinskih škola.

Nakon završetka srednje škole, vojni stipendisti biće primljeni u radni odnos u svojstvu podoficira ili civilnog lica u Beogradu, Zucama, Batajnici, Jakovu, Pančevu, Mladenovcu ili Kragujevcu, što je za svaku stipendiju unapred naznačeno.

Detalji uslova konkursa možete videti OVDE.

BONUS VIDEO:

FRONTALNI NAPAD NA PARIZER Brnabić: To je nova politika opozicije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)