RHMZ IZDAO UPOZORENJE NA VISOKE TEMPERATURE: U ovim delovima Srbije na snazi žuti meteoalarm, evo do kada će potrajati sunčani dani

Novosti Onlajn

11. 09. 2023. u 09:21

PRED nama je sunčan i topao dan, bez uslova za oblačnost i padavine. Duvaće slab do umeren istočni i jugoistočni vetar. Maksimalna temperatura će se kretati u intervalu od 28 do 32 stepena.

РХМЗ ИЗДАО УПОЗОРЕЊЕ НА ВИСОКЕ ТЕМПЕРАТУРЕ: У овим деловима Србије на снази жути метеоаларм, ево до када ће потрајати сунчани дани

Foto: D. Milovanović

Ovaj ponedeljak biće još jedan u nizu toplih septembarskih dana. Najviša temperatura danas kretaće se do 32 stepena, zbog čega je u Vojvodini, Beogradu i zapadnoj Srbiji na snazi žuti meteoalarm.

Žuti meteoalarm svuda narednih dana

RHMZ saopštava da nastavlja da preovlađuje vedro i toplo vreme, a na vremenske uslove u našoj zemlji i dalje utiče polje povišenog vazdušnog pritiska, a sa Mediterana nam stiže nešto toplija vazdušna masa.

Sunčano i toplo vreme sa maksimalnom temperaturom do 34 stepena zadržaće se sve do četvrtka, kada očekujemo naoblačenje koje će doneti kišu i zahlađenje od nekoliko stepeni. Maksimalna temperatura u četvrtak do 32 stepena.

S obzirom na to da će na snazi svuda u Srbiji biti na snazi žuti meteoalarm vreme može biti potencijalno opasno, i potreban je oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku.

Visok UV indeks, potrebna zaštita

Zbog intenzivnog sunčevog zračenja ne zaboravite da su vrednosti UV indeksa visoke i da je potrebna adekvatna zaštita od sunca.

BONUS VIDEO: Zastrašujuće kretanje oblaka nad jugom Srbije

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)