OLUJNO NEVREME STIGLO U SRBIJU: Evo šta se očekuje u nastavku noći i kakvo nas jutro čeka

Novosti online

15. 08. 2023. u 22:52

OVE večeri jačih pljuskova sa grmljavinom ima u Pomoravlju, Podunavlju, u delovima Šumadije, na jugu Banata, u Braničevskom okrugu i na istoku Srbije.

ОЛУЈНО НЕВРЕМЕ СТИГЛО У СРБИЈУ: Ево шта се очекује у наставку ноћи и какво нас јутро чека

Foto: Profimedia/Ilustracija

Ovi sistemi premeštaju se u jugoistočnoj visinskoj struji prema severozapadu, a prema ponoći zahvatiće i šire područje Beograda.

Inače, u ovim predelima Srbije kiša i pljuskovi sa grmljavinom očekuju se tokom cele noći, pri čemu će biti i obilnjih padavina, a do jutra će ponegde pasti i preko 30 litara kiše po kvadratnom metru. Ne postoji opasnost od jačih oluja i grada, ali se lokalno očekuju jači grmljavinski procesi.

U ostalim predelima Srbije biće uglavnom suvo.

Inače, Srbija je ovih dana pod uticajem visinskog ciklona, koji se svojim centrom premešta preko Srbije dalje prema severu.

On će sutra tokom dana odmaknuti dalje na sever preko Mađarske, pa će na jugu Srbije već od jutra biti vedro, a razvedravanje će se prema podnevu širiti i prema severu Srbije, gde će još tokom jutra i dela prepodneva biti kiše i pljuskova sa grmljavinom, u jutarnjim časovima i obilnijih.

Položaj ciklona je takav da se preko našeg područja oblačni i padavinski sistemi premeštaju u jugoistočnoj visinskoj struji prema severozapadu.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: "NOVOSTI" SA BERAČIMA MALINA KOD ARILjA - Rekord upisao Huan iz Vijetnama - u danu ubrao 124,5 kg

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)