POČELE 10. SPORTSKE IGRE MLADIH U SRBIJI: Milenijum tim uz mlade sportiste (FOTO/VIDEO)

Novosti online

20. 06. 2023. u 11:08

U SPORTSKOM centru Voždovac na Banjici svečano je otvorena najveća sportska manifestacija - jubilarna deseta sezona Sprotskih igara mladih. Paljenje plamena bilo je povereno našoj pespektivnoj atletičarki Angelini Topić.

ПОЧЕЛЕ 10. СПОРТСКЕ ИГРЕ МЛАДИХ У СРБИЈИ:  Миленијум тим уз младе спортисте (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Sportske igre mladih

Svečanom paljenju plamena prisustvovali su ministar sporta Srbije Zoran Gajić, državni sekretar u Ministarstvu sporta Marko Kešelj, predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević, šef Delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre.

Manifestaciji su prisustvovali i predstavnici sponzora, a ispred kompanije Milenijum tim koja je bila sponzor turnira u tenisu, svečanoj manifestaciji početka Sportskih igara prisustvovao je Stojan Vujko, generalni direktor Milenijum tima.

- Jako sam zadovoljan budući da Igre rastu iz godine u godinu, pogotovo što raste broj dece. Veseli me što ćemo u Srbiji kao i u Hrvatskoj imati preko 100.000 dece ove godine, hvala im što se prijavljuju u sve većem broju, jer se sve za njih i organizuje - istakao je Zdravko Marić, osnivač i predsednik Sportskih igara mladih.

- Srećni smo što smo se pridružili najvećoj sportskoj manifestaciji za decu Sportskim igrama mladih. Milenijum tim podržao je organizaciju turnira u tenisu, a ove godine regionalna finala za tenisere okupila su decu iz Valjeva, Vranja, Novog Sada i Beograda. Podatak da će ove godine biti rekordan broj učesnika na Sportskim igrama u odnosu na prethodnu godinu pokazatelj je da smo na ispravnom putu. Kompanija Millennium Team smatra za svoju odgovornost da podržava ovakve događaje i da podržava manifestacije koje promovišu prave vrednosti, a sport je mesto gde naša deca treba da se okupljaju, druže i zajedno i timski ostvare što bolje rezultate - istakla je Aleksandra Adžić, Rukovodilac odeljenja za korporativne komunikacije Milenijum tima.

Podsetimo, za 27 godina koliko se organizuju Sportske Igre Mladih su okupile više od 2.000.000 učesnika, a kroz druženje i sport, promovisan je način života čiji su osnovi postulati razumevanje, prijateljstvo, poštovanje različitosti, solidarnost i fair-play. Kao takve, Sportske igre mladih su priznata od Međunarodnog Olimpijskog komiteta.

Najveća manifestacija na ovim prostorima

Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta za decu i omladinu na ovim prostorima, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva. Na njima, potpuno besplatno, mališani se takmiče u deset sportskih disciplina - mali fudbal, odbojka na pesku, ulični basket, rukomet, odbojka, igra između dve vatre, stoni tenis, tenis, atletika i šah.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!