PROGLEDAJTE – RAKETAŠI I AVIJACIJA VOJSKE SRBIJE U BUGARSKOJ: Poslednje pripreme za bojevo gađanje (FOTO)

Novosti online

05. 06. 2023. u 23:03

PRIPADNICI 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva i 204. vazduhoplovne brigade i ove godine realizuju bojeva gađanja ciljeva u vazdušnom prostoru na poligonu „Šabla“ u Republici Bugarskoj.

ПРОГЛЕДАЈТЕ – РАКЕТАШИ И АВИЈАЦИЈА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ У БУГАРСКОЈ: Последње припреме за бојево гађање (ФОТО)

Foto Tanjug/Vojska Srbije

Borbene posluge jedinica za protivvazduhoplovna dejstva i pripadnici avijacijskih jedinica već se nalaze u Bugarskoj, gde realizuju poslednje pripreme za izvršenje gađanja.

Raketaši su na poligonu „Šabla“, gde uvežbavaju procedure za pripremu i izvršenje gađanja iz raketnih sistema „neva“ i „kub“, vrše proveru tehnike i pripremu raketa, dok na aerodromu u Plovdivu letački i tehnički sastav avijacijskih eskadrila obavlja završne pripreme za predstojeće raketiranje ciljeva iz aviona „mig-29“.

Realizacija bojevih gađanja ima za cilj da unapredi ukupne sposobnosti jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO za zaštitu vazdušnog prostora Republike Srbije. Za najmlađe pripadnike jedinica ovo će biti „vatreno krštenje“ i prilika da se u praksi uvere u mogućnosti sredstava ratne tehnike u naoružanju Vojske Srbije.

Jedinice Vojske Srbije učestvuju na gađanjima u Bugarskoj jer poligon „Šabla“ na obali Crnog mora pruža sve neophodne uslove za dejstvo bojevim raketama po ciljevima u vazdušnom prostoru, a uspešan nastup prethodnih godina potvrda je visoke osposobljenosti i kvalitetno izvršenih trenažnih i kontrolno-trenažnih gađanja u našoj zemlji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo