POLICAJCI OD JUTROS U SVIM ŠKOLAMA U SRBIJI: Ostaju do kraja nastave - preventivno će delovati

Tanjug

08. 05. 2023. u 08:40

OD DANAS će u svim školama u Srbiji, nekoliko dana posle tragedije u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", biti prisutni policijski službenici i to sve do kraja nastave, koji će preventivno delovati.

ПОЛИЦАЈЦИ ОД ЈУТРОС У СВИМ ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Остају до краја наставе - превентивно ће деловати

Foto: N. Živanović

- Pored školskih policajaca, angažovani su i policijski službenici opšte nadležnosti, uprave saobraćajne policije i kriminalističke policije. Poseban akcenat je stavljen na dolazak učenika, odlazak i za vreme odmora - rekla je za Tanjug Indira Hamzabegović, školski policajac Policijske uprave Stari grad. 

Ona je precizirala da su sve škole u Beogradu pokrivene sa po dva policijska službenika u obe smene, što znači da je na Starom gradu po smeni angažovano 36 policijskih službenika. 

- Uloga školskog policajca je unapređenje bezbednosti u školama i učenika, sprečavanje, suzbijanje i rasvetljavanje krivičnih dela i prekršaja u zoni škola - rekla je Hamzabegovićeva. 

Prema njenim rečima, postojaće maksimalna saradnja policijskih službenika sa direktorima, pedagozima, osobljem u školi i đacima. 

- Što se tiče otkrivanja oružja i psihoaktivnih supstanci, uloga policijskih službenika je preventivno delovanje, a u slučaju saznanja da neko od učenika poseduje nešto od oružja, oruđa i psihoaktivnih supstanci, to će podrazumevati i pregled tog učenika. Takođe su angažovani i radnici fizičko-tehničkog obezbeđenja, sa kojim imamo saradnju - rekla je Hamzabegovićeva. 

Ona je rekla da MUP nastavlja s edukacijama i predavanjima na temu bezbednosti korišćenje interneta i društvenih mreža, zatim zaštiti dece od opojnih droga i alkohola, kao i nasilja kao negativne društvene pojave. 

- U Beogradu ima 331 školska ustanova i do 8. maja ove godine 146 školskih policajaca je pokrivalo škole, dok će od danas svaka škola biti pokrivena sa dva policijska službenika - rekla je Hamzabegovićeva. 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima