ŠTA ZNAČI UZETI KRST HRISTOV? Patrijarh objasnio šta znače ove reči Isusa Hrista

Novosti online

22. 03. 2023. u 19:02

PATRIJARH Porfirije objasnio je na instagramu šta znače reči Isusa Hrista "ko hoće za mnom da ide neka se odrekne sebe i uzme krst svoj, i za mnom ide." (Mk 8, 34).

ШТА ЗНАЧИ УЗЕТИ КРСТ ХРИСТОВ? Патријарх објаснио шта значе ове речи Исуса Христа

Foto Tanjug

- Šta znači uzeti krst Hristov i poći za Njim? Znači opredeliti se za Njega jednom za svagda, uzeti Njegove zapovesti kao svoj način postojanja, znati da je On Alfa i Omega, da bez Njega ne biva ništa, da i kada stradamo to jeste izraz Njegove volje i Njegovog promisla i da je to stradanje u datom trenutku, ako ga podredimo Hristu, istovremeno i prostor naše radosti.

Uzeti krst Hristov znači i poziv da postanemo Njegovi svedoci. Biti svedok Hristov znači raspeti se na krstu zajedno sa Njim. To znači učiniti Hristov život svojim životom ili, jednostavno rečeno, živeti po Jevanđelju Hristovom, živeti po jevanđeljskim zapovestima i uputstvima.

Drugim rečima, biti svedok znači biti smiren čovek, čovek ljubavi, čovek žrtve, čovek praštanja i čovek milosrđa. Biti istinski svedok Reči Hristove znači govoriti Hristom, govoriti Njegovim rečima - napisao je patrijarh na Instagramu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri