TROJE KANDIDATA IZ SRBIJE ZA NAJBOLJI NAUČNO ISTRAŽIVAČKI RAD: Pobednik će biti proglašen sutra u LJubljani

Biljana Ristivojević

08. 03. 2023. u 12:32

Troje finalista iz Srbije u konkurenciji je za najbolji naučno-istraživački rad iz oblasti medicine i farmacije, a pobednik internacionalnog konkursa će biti proglašen sutra uveče u Ljubljani.

ТРОЈЕ КАНДИДАТА ИЗ СРБИЈЕ ЗА НАЈБОЉИ НАУЧНО ИСТРАЖИВАЧКИ РАД: Победник ће бити проглашен сутра у Љубљани

Fond za nauku

NA Internacionalnom konkursu Medis Awards, na kojem se već devetu godinu nagrađuju najveća istraživačka dostignuća lekara i farmaceuta iz država srednje i jugoistočne Evrope, u finale 18 najboljih, među 185 pristiglih radova koji su ispunili uslove, ušla su tri istraživača iz Srbije.

To su Ivo Božović (neurologija), Sanja Petrović Pajić (oftalmologija) i Aneta Perić (farmacija), čiji su radovi objavljeni u prestižnim svetskim naučnim časopisima.

Finaliste ove godine ima šest država, a svečana dodela nagrada održava se sutra u Ljubljani, kada će među finalistima biti proglašeni pobednici iz svake oblasti.

Za učešće u 9. International Medis Awards mogli su da se prijave lekari i farmaceuti koji su svoje naučno-istraživačke radove objavili u uglednim naučnim publikacijama sa faktorom uticaja višim od 1.500.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BESPLATAN PADEL NA ČUBURCU! FONDACIJA MOZZART OTVARA JOŠ JEDAN TEREN U ČUVENOM PARKU