OBILAZNICA OKO BEOGRADA ĆE NOSITI MRKONJIĆEVO IME: Dačić saopštio odluku predsednika Vučića

Novosti online

26. 11. 2022. u 11:51

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić doneo je odluku da se obilaznica oko Beograda nazove imenom Milutina Mrkonjića, nekadašnjeg Ministra za infrastrukturu i saobraćaj.

ОБИЛАЗНИЦА ОКО БЕОГРАДА ЋЕ НОСИТИ МРКОЊИЋЕВО ИМЕ: Дачић саопштио одлуку председника Вучића

Foto: ATA images

Ovu informaciju danas je na Novom groblju saopštio Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije, prilikom obeležavanja godišnjice smrti Mrkonjića.

Dačić je pred okupljenim novinarima saopštio odluku predsednika Vučića:

- Predsednik Republike me je zamolio i ovlastio da mogu da prenesem da je on doneo odluku da predloži nadležnim državnim organima čiji je to posao da se obilaznica oko Beograda nazove imenom Milutna Mrkonjića. O tome je on govorio još prošle godine kada je Mrkonjić umro, ali evo povodom godišnjice njegove smrti važno je da to građani znaju. I evo, ja mu se zahvaljujem u ime Socijalističke Partije Srbije, u svoje ime i, naravno, u ime samog Milutina Mrkonjića koji je živeo za svoje projekte - izjavio je Ivica Dačić i dodao:

- Kao što vidite veliki broj poklonika onoga što je predstavljao Milutin Mrkonjić je ovde danas i ovo nije samo mesto gde se dešava nešto tužno. Mi se svakoga dana susrećemo s nečim što nas podseti na Milutina Mrkonjića - naveo je Dačić.

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili