VULIN U TREBINJU: Svaka briga Srpske je i briga Srbije, srpski helikopteri će biti ovde dokle bude bilo potrebe

Novosti online

08. 08. 2022. u 14:59

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, sa direktorom Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske Milanom Novitovićem i gradonačelnikom Trebinja Mirkom Đurićem, obišao je pripadnike Helikopterske jedinice MUP-a Srbije koji su angažovani na gašenju požara u okolini Trebinja na potezu Skoči grm - Bare - Devojačke grede, koji se usled visokih temperatura i jakog vetra brzo širi.

ВУЛИН У ТРЕБИЊУ: Свака брига Српске је и брига Србије, српски хеликоптери ће бити овде докле буде било потребе

Foto: Ministarstvo

- Svaka briga Republike Srpske je i briga Republike Srbije. Po naređenju predsednika Aleksandra Vučića danas su u Trebinje sletela dva helikoptera Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, opremljena odgovarajućim vedrima, i zajedno sa kolegama iz Helikopterskog servisa Republike Srpske od jutros su ostvarili preko 70 naleta, preko 70 bacanja vode na požar - izjavio je Vulin.

Ministar je naglasio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije uvek tu za građane Republike Srpske. 

- Mi smo vam na raspolaganju i svaka pomoć koja je potrebna uvek će stići iz Republike Srbije. Predsednik Aleksandar Vučić posebno vodi računa o Republici Srpskoj i naši odnosi nikada nisu bili bolji, a nikada nisu bili bolji zato što delimo i dobro i loše, zato što smo tu kad god je pomoć potrebna, zato što, za razliku od nekih ranijih vremena, možete da pokažete i sebi i svojoj deci kako to Srbija konkretno pomaže i štiti Republiku Srpsku - rekao je Vulin. 

- Kakva god pomoć bude potrebna mi smo tu. Helikopteri će biti ovde dokle bude bilo potrebe, dok se požar ne lokalizuje i zagasi. Hoću da uverim građane Republike Srpske da je Srbija uvek tu - poručio je ministar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024