PROSLAVA U MANASTIRU SVETI PROHOR PČINJSKI: Odlikovanja za Gašića i Selakovića (FOTO/VIDEO)

J. S.

02. 08. 2022. u 11:26

U MANASTIRU Sveti Prohor Pčinjski nakon 18 godina makedonska delegacija predvođena predsednikom države obeležava Dan državnosti.

ПРОСЛАВА У МАНАСТИРУ СВЕТИ ПРОХОР ПЧИЊСКИ: Одликовања за Гашића и Селаковића (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: J. S.

Tradicionalno na ovaj veliki praznik okupio se veliki broj vernika iz Srbije i susedne države.

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, u svojstvu izaslanika predsednika Republike Srbije, ugostio je u manastiru Prohor Pčinjski predsednika Republike Severne Makedonije Steva Pendarovskog, koji predvodi državno-crkvenu delegaciju Severne Makedonije.

Predsednik Severne Makedonije je povodom Ilindena položio venac u manastiru. Ilinden se u Severnoj Makedoniji obeležava kao Dan Republike, u znak sećanja na prvo zasedanje ASNOM 1944. godine.

U manastiru Prohor Pčinjski, vladika Pahomije uručio je odlikovanja ministru spoljnih poslova Nikoli Selakoviću i direktoru BIA Bratislavu Gašiću.

Foto: J. S.

Selaković: Ilinden izuzetno važan datum u istoriji makedonske državnosti

Izaslanik predsednika Srbije Nikola Selaković istakao je da je Ilinden izuzetno važan datum u istoriji makedonske državnosti.

- Posle 18 godine obeležiće se ovde, što pokazuje politiku Republike Srbije i jačanje politike dobrosusedstva, politike saradnje i zajedničkog života sa susedima - kazao je Selaković.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)