KRADU IZ DRŽAVNIH ŠUMA, ŠUMSKA MAFIJA NEDODIRLJIVA: Nastavljena zaplena bespravno posečene građena severu Crne Gore

M. SEKULOVIĆ

09. 05. 2024. u 16:43

ZAJEDNIČKOM uspešnom akcijom službenika Poslovne jedinice Bijelo Polje Uprave za gazdovanje šumama i lovištima i službenika Uprave policije, ovih dana su otkrivene dve bespravne seče i privremeno oduzete određene količine bespravno posečenog drveta, za koje lica nisu posedovala valjanu dokumentaciju, saopšteno je iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima Crne Gore.

КРАДУ ИЗ ДРЖАВНИХ ШУМА, ШУМСКА МАФИЈА НЕДОДИРЉИВА: Настављена заплена бесправно посечене грађена северу Црне Горе

Uprava za gazdovanje pumama

- Nakon toga, u novoj uspešnoj akciji naših službenika sa službenicima Uprave policije, koja je sprovedena u PJ Bijelo Polje, od drugog lica privremeno je oduzeta određena količina hrastovog drveta u metricama, za koje takođe osumnjičeno lice nije posedovalo nikakvu dokumentaciju. Dodatnim proverama utvrđeno je da oduzeta drva potiču iz državne, neuređene šume u mestu Veliki ravan. Takođe, službenici PJ Kolašin su otkrili dve bespravne seče i to u GJ „ Rečinska Rijeka –Vranještica“ i GJ „ Mušovića Rijeka“. Tokom kontrole terena, rejonski čuvar šuma otkrio je u GJ „ Rečinska Rijeka –Vranještica“ bespravnu seču 37 bukovih stabala, a u  GJ „ Mušovića Rijeka“ bespravnu seču 53 stabla bukve, utvrđen je identitet počinilaca i Osnovnom državnom tužilaštvu u Kolašinu predata krivična prijava sa pratećom dokumentacijom na dalje postupanje, saopšteno je iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, čiji direktor Miloš Rajković je pozdravio je predan rad službenika PJ Bijelo Polje i PJ Kolašin i istakao da je nezakonito korišćenje "našeg najvrednijeg resursa prošlost i da će se kroz zajedničke akcije sa Upravom policije sigurno uspešno iskorijeniti bespravne aktivnosti".

Par akcija Uprave za gazdovanje šumama, razlog su za verovanje da će se oromeniti nešto u zaštiti šuma. Međutim, čekamo brzu reakciju obe strane i tužilaštva, pisebno zbog više nego dovoljno osnova za orivođenje kolovođa šumske mafije. Njihova imena svi znaju, ali nam se oni i dalje smeju u lice, prokomentarisali su poslednja zbivanja u šumama na severu Crne Gore, ljudi koji već dugo ukazuju na poharu šuma, upirući prstom na koncesionare miljenike svih vlasti...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)