DA LI PAVLE ISPUNJAVA USLOVE: Imenovanje ulice po Bulatoviću u sektoru kulture

V.K.

08. 05. 2024. u 07:00

SAVET za davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova Podgorice odlučio je poslednjeg dana aprila, da predlog odbornika Demokratske Crne Gore da se jedna od ulica glavnog grada nazove po Pavlu Bulatoviću, bivšem minnistru unutrašnjih poslova i odbrane, uputi Ministarstvu kulture i medija na izjašnjenje da li predlog ispunjava kriterijume za istaknutu ličnost propisane Zakonom o spomen obeležjima.

ДА ЛИ ПАВЛЕ ИСПУЊАВА УСЛОВЕ:  Именовање улице по Булатовићу у сектору културе

Vikipedija

Akcija za ljudska prava, Centar za građansko i Centar za žensko i mirovno obrazovanje smatraju da je ovakva odluka Saveta „još jedan pokazatelj neprihvatljive kalkulacije s ratnim politikama devedesetih“.

-Crna Gora za prijem u Evvropsku uniju mora odlučnije demonstrirati sposobnost za doprinos održivom miru u regionu, a pristup je štetan i za crnogorsko društvo i za sadržajnu regionalnu saradnju, navode ove nevladine organizacije.

Oko ovog pitanja nevlaadine organizacije pisale su i Aleksi Bečiću, lideru Demokrata i potpredsedniku Vlade, apelujući da on prevenira dalje procesuiranje ovog predloga koji su podneli odbornici njegove partije. Odbornici Demokrata Mitar Vuković i Mitar Šušić ponovili su da su oni sa ponosom predložile da podgorička ulica ponese ime Pavla Bulatovića. Poručili su da je Bulatović bio ministar unutrašnjih poslova u „izazovnom istorijskom trenutku“ i da je „postupao prema nahođenju, zakonu ili naredbama“.

Pavle Bulatović je ubijen pre 24 godine u Beogradu. Do danas je ostalo nepoznato ime ubice i nalogodavca (ili više njih) ovog zločina, koji je tada potresao sve građane SRJ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UŽAS: Košarkaš Zvezde krvavog lica, udario ga igrač Partizana?!